İzmir Bombası

8 Adet

Tarif

Zorluk: orta
Hazırlık süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 8-10 dakika

7 çorba kaşığı Efsane un (165 gr)
1 tatlı kaşığı Şafak toz şeker
2 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
Yarım bardak su
8 çorba kaşığı Peripella kakaolu fındık kreması

• Geniş bir kâsede 7 çorba kaşığı una 1 tatlı kaşığı toz şeker, yarım su bardağı su ve 2 çorba kaşığı Ayçiçek yağı ekleyip kâsede yoğurmaya başlayın.
• Tüm malzemeler birleşince hamuru tezgâha alıp iyice pürüzsüz hale gelene kadar 5-6 dakika yoğurun.
• Ardından hamuru rulo şekline getirip 8 eşit bezeye ayırın. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 15 dakika bekletin.
• Tezgâhı ve elinizi bir parça yağ ile yağlayın ve elinizle 5-6 parmak çapında avucunuzdan biraz daha geniş olacak şekilde açın.
• İçine 1 çorba kaşığı kadar kakaolu fındık kreması koyup bohça kapatır gibi her tarafından kapatın ve ortada birleştirip ucunu sıkıp kapatın.
• Pişirme kağıdı serili tepsiye dizip 200 derecede alt üst ve fansız çalışan fırında ortanın bir altındaki rafına yerleştirip 8-10 dakika pişirin.
• 5 dakikadan sonra mutlaka takip edin ki arka taraftakiler fazla renk alıp kabarmasınlar.
• Fırından çıktıktan sonra da 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra İzmir bombasının tadını doya doya çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)