Pastırmalı Kuru Fasulye

6-8 Kişilik

Tarif

120 gr (1 paket) Emin pastırma
Yarım kg kuru fasulye
1 adet kuru soğan
2 adet köy biberi
3 çorba kaşığı tereyağı
1 silme tatlı kaşığı toz şeker
Çeyrek limon
6 su bardağı ılık su
2 su bardağı domates püresi
1 tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı
Destan pul biber

500 gram kuru fasulyeyi bir gece önceden bol su ile ıslatın ve bir gece suda bekletin. Geniş ve derin bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını koyun. 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında kavurun. 2 adet köy biberini ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarıp yarım halkalar şeklinde parmak kalınlığında doğrayın ve tencereye ekleyip kavurun. 120 gr Emin pastırmayı iri parçalar halinde doğrayıp tencereye ekleyin 2 dakika kavurun. Pastırmalar kavrulduktan sonra 2 su bardağı domates püresini ekleyin. 1 silme tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 silme tatlı kaşığı Destan pul biberi tencereye ekleyin. Çeyrek limonun suyunu sıkıp kabuğuyla tencereye koyun. Bu hoş bir ekşilik verecektir yemeğe. Üzerine süzdüğünüz kuru fasulyeyi ve 6 su bardağı ılık suyu ilave edin. Kaynadıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp en küçük ocakta ve en kısıkta yaklaşık 1 saat 45 dakika kadar pişirin. En son ocaktan almadan içine 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyip altını kapatın ve yemeğin sıcağında erimesi için karıştırın. Bu da tereyağının kavrulmamış kaymaklı tadını verecektir.

Afiyet olsun.




X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)