Tavuklu Sultan Kebabı

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika

2 tane Connex yufka
3 adet Tazem piliç göğüs
1 soğan 1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 kavanoz Yurdum garnitür (340gr)
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuzu
1 tatlı kaşığı Destan kekik
1 çay kaşığı Destan karabiber
2 çorba kaşığı Sole Ayçiçek yağı
6 çorba kaşığı Binvezir kaşar

Beşamel Sos
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
2 çorba kaşığı Efsane un
3 su bardağı Dost süt
1 çay kaşığı Rafine sofra tuzu
1 çay kaşığı Destan karabiber
1/2 çay kaşığı muskat

• Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı ekleyip ısıtın.
• Isınan yağa küp küp doğranmış 3 adet piliç göğüsü ilave edip kavurun.
• Kavrulan tavukların üzerine 1 adet yemeklik doğranmış soğan ekleyip kavurmaya devam edin.
• Soğanlarda kavrulduktan sonra üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik ilave edin.
• Ardından tavaya 1 kavanoz (340 gr.) garnitür ekleyip 2 dakika kadar daha pişirin.
• Soğuması için kenara alın.
• Bu sırada beşamel sos için 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 2 çorba kaşığı unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
• Ardından 3 su bardağı sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde, koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
• Son olarak 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve ½ çay kaşığı muskat rendesini ilave ederek ocaktan alın.
• Tezgâha 2 adet yufkayı açıp dörde bölün.
• Böldüğünüz yufka parçasını orta boy bir kâsenin üzerine yerleştirin.
• Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.
• Kâseye tavuklu harçtan koyarak, kâsenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
• Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin. Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün.
 • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
• Ardından fırından çıkarıp rendelenmiş yarım paket kaşarı üzerlerine ekleyin.
• 225 derecelik fırında 5 dakika, kaşar eriyip üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
• Son olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz serpince tavuklu sultan kebabınız hazır. Afiyet olsun!


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)