KAPAT
KURUMSAL
Hakkımızda
Tarihçe
Bim Anlayışı
Bim Hediye Kartı
Akıllı Alışveriş
Basın Odası
Basın Bültenleri
Kamuoyu Açıklamaları
Basında BİM
Görseller
PR Kontakları
Reklam Filmleri
Kalite Güvencesi
Bize Ulaşın
Bim'de Kariyer
Hızlı Başvuru
Kiralık Yeriniz mi Var?
Bim'e Özel Markalar
Mağazalar
Ticaret Sicil Bilgileri
Ortaklık Yapısı
Kurumsal Yönetim
Yönetim Kurulu
Yönetim Kurulu Komiteleri
Üst Yönetim
Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporları
Ana Sözleşme
Politikalar
Bağımsız Denetçi
Finansal ve Operasyonel Veriler
Dönemsel Finansal Sonuçlar
Faaliyet Raporları
Yatırımcı Sunumları
Finansal Takvim
Genel Kurul Bilgileri
Özel Durum Açıklamaları
Yatırımcı İlişkileri İrtibat
Yatırımcı İlişkileri
Gizlilik ve Güvenlik
Bilgi Toplumu Hizmetleri
BİM Mısır
BİM Fas
Hakkımızda
|
BİM’de Kariyer
|
Yatırımcı İlişkileri
|
S.S.S
TR
|
EN
ARA
Aktüel
Ürünler
Geçen Hafta
Bu Hafta
Gelecek Hafta
Uygulamaya Özel
10 Mayıs Salı
17 Mayıs Salı
24 Mayıs Salı
BİM Market
13 Mayıs Cuma
20 Mayıs Cuma
BİM’e
Özel
Afişler
Geçen Hafta
Bu Hafta
Gelecek Hafta
10 Mayıs Salı
17 Mayıs Salı
24 Mayıs Salı
13 Mayıs Cuma
20 Mayıs Cuma
Tarifler
Mağazalar
İletişim
Müşteri İletişim Formu
Mobil Uygulama İletişim Formu
Kiralık Yeriniz mi Var?
İş Başvuru Formu
Tedarikçiniz Olmak İstiyorum
Altın Süt ile Yapılan Tarifler
Pratik Kolay Atıştırmalıklar
Restoran Yemekleri
Ana Yemekler
Salatalar
Tatlı Tarifleri
Ramazan Tarifleri
Etli Yemek Tarifleri
Ev Yapımı Açma
Paylaş
8 Adet
Tarif
Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 10 dakika + 1 saat mayalama Pişirme süresi: 20 dakika 500 gr Efsane un (5 su bardağı) 3 çorba kaşığı Serel üzüm pekmezi 1 paket Efsane instant maya 1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuzu Çeyrek su bardağı (50 gr) Sırım zeytinyağı 2 çorba kaşığı Pervin tereyağı 250 ml su 1+1/4 su bardağı 1 Bili Bili yumurta sarısı • Geniş bir kâsede 500 gr (5 su bardağı) un ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırın. • Unun ortasına bir çukur açın ve içerisine 1+1/4 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı instant maya, ¼ su bardağı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı üzüm pekmez ve 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyip yoğurmaya başlayın. • Ardından tezgâha alıp iyice pürüzsüz bir hamur olana kadar esnete esnete 5 dakika daha yoğurun. • Hamuru tekrar kâseye koyun ve üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalayın. 1 saatin sonunda hamuru tezgâha alın ve rulo haline getirin. • Bu haliyle 8 eşit bezeye ayırın. Bezeleri ayrıca yuvarlamayın çünkü sıkılaşacakları için açmak zorlaşacaktır. • Bir bezeyi rulo halinde yaklaşık 25 cm uzunluğunda açın. Ardından bir ucunu kendinize çekerek, diğer ucunu ileri iterek ters yönde hamuru dolayın. İki ucunu birleştirip yapıştırın ve tepsiye yerleştirin. Eğer birleşme yeri fazla kalın olursa biraz inceltebilirsiniz. • Üzerlerini örtüp tepside de 1 saat mayaladıktan sonra 1 yumurta sarısını açmaların üzerine sürün ve dilediğiniz kadar çörek otu, susam ve ayçekirdeği serpin. 200 derecede altlı üstlü çalışan fırında 20-22 dakika üzerleri güzelce renk alana kadar pişirin. Nefis ev yapımı açmalarınız hazır.
X
Paylaşmak için
0
ürün eklediniz.(Toplam
0
ürün)