Kıtır Ekmekli Mercimek Çorbası

6-8 Porsiyon

Tarif

2 su bardağı Saban kırmızı mercimek
1 adet büyük boy kuru soğan
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
10 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı un

Kruton için,
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
3 dilim tost ekmeği
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

2 su bardağı Saban kırmızı mercimeği köpüğü gidip su durulaşana kadar yıkayın. Tencereye yıkanmış mercimeği, 9 su bardağı soğuk suyu, soyulup 4’e bölünmüş 1 adet büyük boy kuru soğanı ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip altını yüksek ateşte açın. Su kaynadığında altını kısın ve ara ara karıştırarak 30 dakika pişirin. 30 dakika sonunda başka bir tencerede 1 çorba kaşığı Pervin tereyağını eritin. Eriyen tereyağının üzerine 1 çorba kaşığı un ekleyin ve un renk değiştirene kadar kavurun. Un renk değiştirince 1 su bardağı su ekleyip çırparak karıştırın. Karışımı tencereye ekleyin. Çorbayı el blendırı ile pürüzsüz olana dek çekin. 3 diş sarımsağı ince ince kıyın. Ayrı bir tavada, sarımsakları 4 çorba kaşığı zeytinyağında kısık ateşte kavurun. Renk almaya başlayan sarımsakları yağdan alın. Fazla pişerlerse yanıp acılaşacaklardır. 3 dilim tost ekmeğini küpler halinde doğrayın ve tavaya birer çay kaşığı pul biber ve kekikle birlikte ekleyin. Kısık ateşte ekmekler kızarana kadar pişirin. Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı Pervin tereyağını eritin ve üzerine 1 tatlı kaşığı pul biberi ekleyin. Çorbayı kaselere aldığınızda üzerine kızarmış ekmekleri ekleyin. Bu noktada dilerseniz ayırdığınız sarımsakları da ilave edebilirsiniz. Çorbanın üzerine en son yağını da gezdirip servis edin.

Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)