Yufkadan Mantı

4-6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta
Hazırlama: 20 dakika
Pişirme: 30 dakika
Porsiyon maliyeti: 5,22 TL

5 yaprak Connex yufka
400 gr Emin Kıyma
1 iri soğan
10 dal maydanoz
1 çay bardağı Sırım Natürel zeytinyağı
2 tepeleme çorba kaşığı Yurdum domates salçası
8 çorba kaşığı Dost yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı Destan kimyon
2 tatlı kaşığı Destan kekik
1 tatlı kaşığı Rafine sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber

• Fırını 200 derece alt-üst çalıştırın. 400 gr kıymanın içerisine rendelenmiş 1 iri soğan, ince kıyım 10 dal maydanoz, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip yoğurun.
• 1 çay bardağı zeytinyağını tencereye koyun, üzerine 2 çorba kaşığı domates salçası ekleyip kavurun.
• Yufkaları tek tek mutfak tezgahına açın. Yarısına kavrulmuş salçadan sürün ve kıymalı harcı uzun rulo şeklinde ortasına koyun. Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıp tekrardan kavrulmuş salçadan sürün. Yufkayı dolayıp 2 parmak kalınlığında parçalar kesin. Ağızları yukarı gelecek şekilde yuvarlak bir fırın tepsisine dizin.
• Önceden ısıtılmış fırının orta rafında 20 dakika pişirin. Sonra tepsiyi fırının tabanına koyup 10 dakika daha pişirin.
• Kalan salçalı karışıma yarım su bardağı su ve kekik ekleyip kaynatın. Sos kıvamına gelip biraz kalınlaşınca altını kapatın.
• 2 diş sarımsağı püre haline getirip 8 çorba kaşığı yoğurt ile pürüzsüz olana kadar karıştırın. Ağız tadınıza göre bir tutam tuz da ekleyebilirsiniz.
• Mantılar çıktıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdunu ve salçalı sosunu gezdirin. Kuru nane, sumak ve maydanoz serpince kolay ve enfes mantınız hazır. Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)