Güllaç

12 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay
Hazırlama: 3 dakika
Pişirme:8 dakika + soğutma
Porsiyon Maliyeti: 3,16 TL

3 litre Dost doğal süt
4 su bardağı toz şeker (720 gr)
5-6 çorba kaşığı gül suyu
12 yaprak Saffet Abdullah Güllaçları
1 paket (150 gr) Simbat Ceviz
1 avuç Simbat Antep fıstığı
1 avuç gül

• 3 litre süte, 4 bardak toz şeker ekleyin ve iyice karıştırın. Kenarlarından kaynamaya başlayana kadar ısıtın ve ılıması için bir kenara alın.
• Serçe parmağınızı yakmayan ama sıcak hissedeceğiniz bir sıcaklığa gelene kadar soğutun.
• 1 paket cevizi kabaca doğrayın.
• Ilıdığında 5-6 çorba kaşığı kadar gül suyunu ekleyin ve karıştırın.
• Geniş bir tepsiye 1 güllaç yaprağını parlak tarafı üste gelecek şekilde yerleştirin. Sütünden 1-2 kepçe dökün. Bu şekilde 5 kat daha güllacı ıslatın.
• 6 kat yaptığınız güllacın üzerine çekilmiş cevizleri gezdirin.
• Geriye kalan 6 yaprak güllacı her katına süt gezdirerek dizin.
• Kalan sütü ayırıp güllacı soğumaya bırakın. Güllaç soğudukça sütü çekecektir, geriye kalan sütü servis etmeden 15 dakika önce üzerine dökün.
• 1 avuç antep fıstığını robotta toz haline getirin ve 1 avuç gül yaprağı ile güllacın üzerine gezdirin. Kare dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)