Üzüm ve Kayısı Hoşafı

6-8 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay
Hazırlık: 3 dakika
Pişirme: 15 dakika + soğutma

1 su bardağı Simbat kuru üzüm
10 tane Simbat kuru kayısı
8 çorba kaşığı Şafak toz şeker
9 su bardağı su
4 tane karanfil
1 çubuk tarçın
1 avuç Simbat badem

• 10 tane kuru kayısıyı enine ortadan ikiye kesin ve tencereye ekleyin.
• Tencereye, kayısıları, 1 su bardağı kuru üzüm, 8 çorba kaşığı toz şeker, 1 adet çubuk tarçın, 4 tane karanfil ve 9 su bardağı suyunu ekleyin.
• Ocağın altını açın. Kaynayınca altını kısıp 10 dakika pişirin. Ardından altını kapatın ve h soğuması için kenara bekletin. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun.
• 1 avuç bademi ortadan ikiye kesip tavada 2 dakika kavurun.
• Hoşafları kaselere koyun, üzerlerine kavrulmuş bademlerini ve nane yapraklarını serpince hazır. Afiyet Olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)