Ramazan Pidesinden Sahur Pidesi

4- 6 Kişilik

Tarif

Kıymalı Sahur Pidesi

Zorluk: Kolay
Hazırlık: 15 dakika
Pişirme: 10 dakika
Porsiyon Maliyet: 2,75 TL

1 tane ramazan pidesi (tercihen bayat)
1 tatlı kaşığı Pervin tereyağı
Kavrulmuş kıyma
5-6 dal maydanoz
2 avuç rendelenmiş Binvezir kaşar peyniri
2 adet Bili Bili yumurta
1 çay kaşığı Destan pul biber
1 kapya biber

Kavrulmuş kıyma için;
200 gr Emin kıyma 1 iri soğan 2 tutam tuz 2 tutam karabiber
• 200 gr kıymayı geniş bir tavada kavurmaya başlayın. Kıymalar renk değiştirdikten sonra içerisine minik doğranmış 1 soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
• Soğanlar renk değiştirip kahverengileşmeye başladıklarında ikişer tutam tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatın. Kıymayı kenarda soğutun.
• Fırını 200 derecede çalıştırın.
• Soğumuş kıymanın içerisine ince kıyılmış 5-6 dal maydanozu ve yarım halka doğranmış 1 kapya biberi ekleyin.
• 2 avuç rendelenmiş kaşar peynirini de kıymalı harca ekleyip hepsini karıştırın.
• 1 adet mümkünse bayatlamış ramazan pidesinin üst kısmını alın. Bu kısmı galeta unu yapabilir, köfte yaparken kullanabilir veya ıslatıp kuşlara verebilirsiniz.
• İçerisine 1 tatlı kaşığı tereyağını sürün.
• Kıymalı harcı pidenin içine yayın. Buraya kadar bütün hazırlığınızı akşamdan yapıp sahurda sadece pişirebilirsiniz.
• Fırını 220 dereceye ısıtın. Isınmış fırının orta rafına fırın teli koyup pideyi üzerine yerleştirin. 5 dakika pişirdikten sonra çıkartıp üzerine 2 yumurta kırın.
• Yumurtalar pişene kadar 5-6 dakika daha pişirince hazır.
Fırından çıkınca göz göz yumurtasını patlatıp afiyetle yiyin.

Peynirli ve Otlu Sahur Pidesi

Zorluk: Kolay
Hazırlık: 10 dakika
Pişirme: 10 dakika
Porsiyon Maliyet: 3,93 TL

1 ramazan pidesi
1 tatlı kaşığı Pervin tereyağı
2 adet Bili Bili yumurta
10 dal maydanoz
5 tane kıl biber
4 dal taze soğan
1 çorba kaşığı Destan susam
1 çorba kaşığı Destan çörekotu
Yarım kalıp (300gr) Aknaz beyaz peynir
2 avuç rendelenmiş Binvezir kaşar peyniri
1 çay kaşığı Destan kuru nane

• Yarım kalıp beyaz peyniri, birer çorba kaşığı susam ve çörekotunu, ince kıyılmış 10 dal maydanozu ve 4 dal taze soğanı, ince doğranmış 5 tane kıl biberi, rendelenmiş 2 avuç kaşar peyniri, 1 çay kaşığı kuru naneyi ve 2 adet yumurtayı geniş bir kasede karıştırın.
• 1 adet mümkünse bayatlamış ramazan pidesinin üst kısmını alın. Bu kısmı galeta unu yapabilir, köfte yaparken kullanabilir veya ıslatıp kuşlara verebilirsiniz.
• İçerisine 1 tatlı kaşığı tereyağını sürün.
• Peynirli harcı ve pideyi bu şekilde akşamdan hazırlayıp sahurda sadece üzerine koyup pişirebilirsiniz.
• Fırını 220 dereceye ısıtın. Isınmış fırının orta rafına fırın teli koyup pideyi üzerine yerleştirin. 10 dakika pişirin.
• Fırından çıktıktan sonra üzerine 1 çay kaşığı pul biber serpince afiyetle yemeniz için hazır.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)