Mercimek Ekmeği

6-8 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta
Hazırlık: 10 dk. + 1 gece bekletme
Pişirme: 40 dk

2 su bardağı Saban yerli kırmızı mercimek
6 çorba kaşığı, 1,5 su bardağı Dost yoğurt 
Yarım su bardağı Sırım Riviera zeytinyağı
4 bili bili yumurta
1 dolu tatlı kaşığı rafine sofra tuzu
1 paket destan kabartma tozu

• 2 su bardağı kırmızı mercimeği bir gece öncesinden suya koyun.
• Ertesi gün suyunu süzüp tekrar sudan geçirip süzün ve mutfak robotuna koyun.
• 6 çorba kaşığı yoğurt ilave edip mutfak robotunda püre haline gelene dek 2 dakika çekin.
• Mutfak robotuna 4 adet yumurtayı kırın, yarım su bardağı zeytinyağı, 1 dolu tatlı kaşığı tuzu ve 1 paket kabartma tozunu da ekleyip robotu tekrar çalıştırın. Tuz miktarını ağız tadınıza göre biraz ayarlayabilirsiniz. Robota hepsi tek seferde sığmazsa bölüp iki seferde de yapabilirsiniz.
• Yaklaşık 30 cm çapında bir tepsiyi zeytinyağı ile yağlayıp karışımı dökün.
• Önceden 180 derecede ısıttığınız alt üst ve fansız çalışan fırında, ortanın altındaki rafta, yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
• Sonrasında mercimekli ekmeğiniz tüm lezzetiyle afiyetle yemeniz için hazır.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)