Köme Çorbası

8-10 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 5 dk + 1 gece bekletme
Pişirme Süresi: 35 dk

2 avuç Saban yeşil mercimek
2 avuç Saban pilavlık bulgur
2 avuç Saban nohut
1 patates 2 yeşil biber
1 dolu tatlı kaşığı rafine sofra tuzu
1 çay kaşığı Destan karabiber
2,5 litre su
500 gr, 1 küçük paket, Dost yoğurt
2 çorba kaşığı Efsane un
1 adet Bili Bili yumurtanın sarısı
1 tepeleme tatlı kaşığı Destan kuru nane
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
• 2 avuç nohudu bir gece öncesinden suya koyup bekletin.
• Suda beklemiş nohutları tencereye koyup üzerine 2,5 litre su ekleyip 25 dakika haşlayın.
• Ayrı ufak bir tencerede 2 avuç yeşil mercimeği 15 dakika kadar haşlayın. Mercimeği çorbanın içinde haşlayınca rengini bozacağından ayrı haşlamak gerekiyor.
• 25 dakika sonra,2 avuç pilavlık bulguru ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
• Sonrasında, küp doğranmış 1 patates ve tavla zarı büyüklüğünde doğranmış 1 yeşil biberi tencereye ekleyin.
• Terbiyesi için 500 gr yoğurdu bir kaseye koyup üzerine 1 yumurtanın sarısını ve 2 çorba kaşığı unu ekleyip çırpın.
• Terbiyeyi ılıştırmak için bir kaç kepçe çorbanın suyundan alıp terbiyeye ekleyip çırpın.
• Terbiyesini tencereye ekleyip üzerine 1 dolu tatlı kaşığı tuzu ile 1 çay kaşığı karabiberini koyup karıştırın.
• Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritip üzerine 1 tepeleme tatlı kaşığı kuru naneyi ekleyip kavurun.
• Kavrulmuş nanesini de ekleyip son bir kez daha karıştırınca çorbanız hazır.

Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)