Köfteli Makarna

4-6 Porsiyon

Tarif

Makarna için;

1 paket CARDELLA ince uzun makarna
3 çorba kaşığı zeytinyağı
5 diş sarımsak
1 su bardağı domates püresi
6,5 su bardağı su
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 bardak krema (1 paket)
150 gr dil peyniri

Üzeri için,
3-4 dal maydanoz

Yapılışı;

1 adet küçük soğanı rendeleyin. 2 diş sarımsağı ezip birlikte bir kaseye alın. Üzerine sırasıyla 400 gr kıyma, 1 çorba kaşığı hardal, 2 çorba kaşığı galeta unu, 1 yumurta sarısı, 1 silme tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip çok fazla ezmeden yoğurun. - Köfteyi ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Yayvan bir tencereye 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve yağ ısınınca köfteleri tavaya ekleyin. Çevire çevire 7-8 dakika pişirin. Pişen köfteleri kenara alın. Köfteleri pişirdiğiniz tencereye 5 diş ince doğranmış sarımsağı ekleyip kavurun. 1 su bardağı domates püresi ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Üzerine 6,5 su bardağı su, 1 silme tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip sosu kaynamaya bırakın. Sos kaynadığında 1 paket Cardella ince uzun makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.Tencerede biraz su kalsın ki makarnanız daha sulu ve lezzetli olsun. 150 gr dil peynirini uzunlamasına şerit şerit ayırın ve yarisini 1 bardak krema ile pişen makarnaya ekleyip karıştırın. - Pişen köfteleri makarnanın üzerine dizin, onun üzerine de kalan dil peynirini koyun. Kapağını kapatıp, peynirler eriyene kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin.

Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)