Sokak Simidi

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta
Hazırlık: 15 dakika
Pişirme: 15 dakika

500 gr (5 su bardağı) Efsane un

300 ml( 1,5 su bardağı) ılık su
Yarım paket Efsane yaş maya
1 tatlı kaşığı Rafine sofra tuzu
Yarım su bardağı Serel pekmez
Çeyrek su bardağı su
1 tatlı kaşığı Efsane un
3 paket Destan susam
Sayley çikolatalı fındık kreması

• Fırını 240 derecede altlı üstlü çalıştırın.
• 3 paket susamı tavada, kısık ateşte iyice renk alana kadar kavurun
• Derin bir tabağa bir yarım bardak üzüm pekmezi, çeyrek bardak su ve 1 tatlı kaşığı un koyarak karıştırın.
• Geniş bir kaseye 500 gr unu dökün. Üzerine, 1 tatlı kaşığı tuzu, elinizle parçaladığınız yarım paket yaş mayayı ve 1,5 su bardağı ılık suyu ekleyin ve elinizle pürüzsüz bir hamur elde edinceye dek yoğurun.
• Eğer hamur çok sert olursa parmaklarınızı ıslatarak yoğurmaya devam edin. Hamur kıvamına gelince hamuru 12 bezeye ayırıp 20 dakika üzerini nemli bir bezle kapatarak ılık bir yerde bekletin.
• Hamurları tezgahta önce uzun ince fitiller halinde açın. Parmak kalınlığında ve yaklaşık 2 karış uzunluğunda olmaları yeterlidir. Sonra iki fitili yan yana getirip spiral gibi birbirine dolayıp yuvarlayın ve birleştirme yerini iyice bastırarak kıvırın. Daha iyi yapışmaları için uçlarını elinizi ıslatıp da yapıştırabilirsiniz.
• Hazırladığınız simitleri önce pekmezli karışıma sonra susama bulayıp, fırına verin.
• Yaklaşık 15 dakika sonra simitler pişmiş olacak.Çikolatalı fındık kreması yanında taze çayınız ile afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)