Reçelli Milföy

4-6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta
Hazırlama: 15 dakika
Pişirme: 25 dakika
Porsiyon Maliyeti: 2,17 TL

12 adet Lezzethane milföy
1 paket Daphne vanilyalı puding
500 ml Dost süt (5 su bardağı)
12 çorba kaşığı Yenigün Vişne Reçeli
1 Bili Bili yumurta

• 1 paket vanilyalı pudingi üzerindeki talimatlara göre 500 ml süt ile pişirin. Milföyün üzerinde akmadan ve taşmadan pişirebilmek için pudingi 750 değil 500 ml ekleyin.
• Dikdörtgen olan milföyleri ortadan ikiye kesip kare yapın.
• Karelerin uçlarını birleştirip üçgen olarak katlayın.
• Uç noktasını tam kesmeden, kenarlardan biraz pay bırakıp kesin.
• Tekrar açıp boşta olan uçları karşısındaki köşeye yapıştırın.
• Yağlı kağıt koyulmuş fırın tepsisine yerleştirin.
• Hazırladığınız pudingden milföylerin içerisine birer çorba kaşığı koyun.
• 1 adet yumurtayı çırpın ve fırça ile milföylerin kenarına sürün.
• Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
• Fırından çıktıktan sonra biraz soğuyunca üzerlerine birer çorba kaşığı vişne reçeli koyun.
• Taze nane yaprakları serpince afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)