Kedi Dilli Çiçek Pasta

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 30 dk

 

1 paket kedi dili

1,5 su bardağı Dost süt

1 paket Buono bol sütlü çikolata

Yarım paket Mutfağım orman meyveleri

12-15 adet Topi tanem

 

Kreması için,

1,5 su bardağı Dost süt

Yarım paket Dost krema

1 paket Daphane vanilinli pasta kreması

1 çorba kaşığı Şafak pudra şekeri

2 çorba kaşığı Aknaz labne

 

·       Geniş bir kâse içine 1,5 su bardağı süt ve 1 paket vanilinli pasta kremasını ekleyin. Üzerine yarım paket krema, 1 çorba kaşığı pudra şekeri ve 2 çorba kaşığı labne ekleyip kıvamı yoğunlaşıncaya kadar çırpın. Ardından iyice soğuması için buzdolabına kaldırın.

·       Kedi dillerinin ortadan ikiye kesin ve her bir parçadan çiçek yaprağı çıkarmak için ucundan verine iki kesit atın. 1 paket sütlü çikolatayı benmari usulü eritin ve çiçek yapraklarını birleştirmek için kestiğiniz kedi dillerinin iki kısmını da çikolataya daldırıp tepsi üzerinde birleştirerek çiçek modelini oluşturun.

·       Çikolatanın donup çiçeklerin birbirine yapışması için yaklaşık 10 dk buzdolabında bekletin.

·       1,5 su bardağı sütü bir kâseye koyun ve birbirine yapışan çiçekleri daldırıp yumuşatın.

·       Sıkma torbasına koyduğunuz kremayı kedi dillerin üzerine sıkın. Ardından üzerine yaklaşık 1 çorba kaşığı dondurulmuş orman meyvelerinden koyun ve süte batırdığınız diğer çiçeği yerleştirin. Üzerine tekrardan krema sıkın.

·       Üzerlerini süslemek için draje çikolata ve orman meyvelerinden koyun. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)