Sakallı Poğaça

12 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta
Hazırlama Süresi: 10 dk. + 45 dk.
Pişirme Süresi: 20 dk.
Porsiyon Maliyeti: 1,31 TL

Hamuru için,
6 su bardağı (650 gr) Efsane un
1 su bardağı (180 ml) su
1 su bardağı (180 ml) Dost süt
Yarım su bardağı Sırım zeytinyağı (65 gr)
1 Bili Bili yumurta
2 çorba kaşığı Şafak toz şeker
1 silme tatlı kaşığı Rafine tuz
1 paket Efsane instant maya

Harcı için,
500 gr Dost süzme peynir 3 çorba kaşığı Dost süt 15 dal maydanoz 2 avuç rendelenmiş kaşar
• Geniş bir kâseye 6 su bardağı un, 1 yumurtanın beyazı, birer su bardağı su ve süt, yarım su bardağı zeytinyağı, 2 çorba toz şeker, 1 paket instant maya ve 1 silme tatlı kaşığı tuzu koyun.
• Önce kâsenin içinde, hamur toparlayınca tezgâha alıp yumuşak ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
• Hamuru kasenin içerisine koyun ve üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalayın.
• Ardından, hamuru tezgâha alıp rulo haline getirin ve 4 bezeye ayırın.
• Sonra her bir bezeyi yaklaşık bir ceviz boyutunda 10-12 küçük bezeye kesin ve yuvarlayıp pişirme kâğıdı serili 2 fırın tepsisine yerleştirin.
• 1 yumurtanın sarısı ile 1 çorba kaşığı suyu karıştırıp hamurların üzerine sürün.
• Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının alt-üst modunda 20 dakika pişirin.
• Harcı için, 500 gr süzme beyaz peynire 3 çorba kaşığı süt ekleyip çatalla ezerek pürüzsüz hale getirin.
• 10-15 dal maydanozu ince doğrayın.
• 2 avuç kadar kaşar peyniri rendeleyin.
• Poğaçalar fırından çıkınca soğumaları için bekletin.
• Soğuyan poğaçaları ekmek bıçağıyla, enine ortadan ikiye kesin ve içlerine 1 tatlı kaşığı kadar peyniri dışına taşacak şekilde sürün. Bu sayede maydanoz veya kaşar poğaçalara güzelce yapışacak. Tüm poğaçaları doldurup maydanoz veya rendelenmiş kaşara batırın.


Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)