Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 35 dakika
1 paket Emin kıyma
3 adet iri boy soğan
1 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1 çay kaşığı Destan kekik
1 çay kaşığı Destan kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı Destan karabiber
Yarım çay kaşığı Rafine sofra tuz
4 çorba kaşığı Yurdum mısır
1 adet Aknaz kaşar peyniri
3 dilim Aknaz gurme burger peyniri
2 adet Fıçı kornişon turşusu
Az miktar Bol bol chipotle sos
Az miktar Bol bol ranch sos
·
Geniş bir tavayı ocağa alın. Isınan tavaya 1
paket kıymayı koyun ve karıştırarak kavurun. Kıymalar suyunu çekip kavrulmaya
başladığında az sıcak su ekleyip tavada biriken lezzetleri de karıştırarak
kıymalara ile harmanlayın. İyice renk alan kıymaların üzerine 1 adet tavla zarı
doğranmış soğanı, yarım çay kaşığı karabiberi ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyip
kavurmaya devam edin. Soğanlar saydamlaşmaya başladığında ocağın altını kaptın.
·
Fırını 200 derece alt üst fansız ayarlayın. 1
paket kaşarı rendeleyin. 2 adet soğanı ince halkalar halinde doğrayın. Ufak bir
kâseye 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı kırmızı
toz biber ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini ters çevirin ve üzerine yağlı
kâğıt serin. Fırın tepsisi boyutunda rendelenmiş kaşarı eşit miktarda yayın.
Kaşarların üzerine halka soğanları tek tek dizin. Soğanların açık kalan ve
kaşarın göründüğü kısımlara 4 çorba kaşığı mısırı serpin. Zeytinyağlı karışımı
soğanların üzerine sürün. Hazırlanan soğanlı mısırlı tabanı fırının orta rafına
koyup 20 dakika renk değiştirene kadar kızartın.
·
Renk almış kızarmış soğanlı tepsiden tezgâha
alın. Dikdörtgen tabanın uç uzun kısmına kıymalı harcı yayın. Kıymalı harcın
üzerine 3 adet burger peyniri, 2 adet ince uzun kesilmiş kornişon turşularını,
az bir miktar chipotle sos ve az miktar ranch sos gezdirin. Soğanları yağlı
kâğıt yardımı ile rulo yaparak sarın.
·
Hem çıtır hem de içi lezzet şöleni burger
tadında karamelize soğanlı burger hazır. Afiyet olsun.