Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 10 dakika
Bekleme
süresi: 5 saat
4
adet muz
1
su bardağı Dost soğuk süt
1
paket Dost soğuk krema
1
paket Daphne krem şanti
2
paket Destan Hindistan cevizi
2
paket Kerem labne
Yarım
paket Daphne damla çikolata
3
paket Centro gofret
Yarım
paket Topi Tanem
1
ve 1/3 paket Yaşam bisküvi
1
paket Buono sütlü çikolata
2
çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
· 4 adet muzu ufak
parçalar halinde doğrayın ve dondurucuda 1 gece dondurun.
· Dondurulmuş muzları
stand miksere alın ve püre oluncaya kadar çekin.
· Geniş bir kâseye 1
paket krem şanti, 1 su bardağı süt ve 1 paket krema koyun ve el mikseri ile
önce düşük sonra yüksek devirde çırpın. 2 paket labneyi ve 1 paket Hindistan
cevizini kâseye ekleyip çırpın. Kâseye yarım paket damla çikolata ve yarım
paket top çikolata ekleyip bir spatula ile karıştırın.
· Geniş bir fırın
tepsisini ters çevirin ve üzerine yağlı kâğıt koyun. Eğer bir fırın tepsisi
kullanmak istemezseniz geniş ve çukur bir borcam da kullanabilirsiniz. Bisküvileri
tek tek yağlı kâğıdın üzerine 5’li yan yana ve 6’lı üst üste gelecek şekilde
dizin. Hazırlanan krem şantili kremayı bisküvilerin üzerine yayarak düzleyin. Bisküvilerin
kenarlarını ayarlanabilir bir kek kalıbı ile veya yağlı kağıtı dört parmak
genişliğinde keserek bir kalıp oluşturun. Bu sayede buzlukta dondurma daha
düzgün duracak. Kremanın üzerine yine aynı şekilde bisküvileri dizin ve en az 5
saat buzlukta dondurun.
· 1 paket sütlü
çikolatayı ben marie usulü eritin ve erimiş çikolata üzerine 2 çorba kaşığı
ayçiçek yağı koyup iyice karıştırın. Diğer bir kâse içerisine 1 paket Hindistan
cevizi koyun.
· Donmuş dondurmalı
bisküvileri tek tek kesin. Dilerseniz dondurmalı kenarları Hindistan cevizine
batırın veya sadece bir köşesini çikolataya batırıp çıkartın.
· İster donmuş ister
oda ısısında her hali damaklarda iz bırakacak dondurmalı sandviçler hazır ve
nazır. Afiyet olsun.