Pirinç Pilavının İncelikleri

6-8 Porsiyon

Tarif

Malzemeler;

3 su bardağı EFSANE baldo pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Yarım su bardağı arpa şehriye
1 tatlı kaşığı tuz 4,5 su bardağı su

Pirinç ıslatmak için;
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı; 3 su bardağı Efsane baldo pirinci yaklaşık 7-8 kez artık suyu berrak çıkana kadar yıkayın. Ilık ve tuzlu suda bekletin böylece pirinçler pişince dağılmayacaktır. Pilav tenceresine 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı ekleyip yarım su bardağı arpa şehriyeyi rengi kahverengileşene kadar 3-4 dakika kavurun. Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı ve süzdüğünüz pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. İyi kavrulan pirinçler tane tane pilav elde etmenizi sağlayacaktır. 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyip 2 tur karıştırın. 4,5 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı ve altı kısık bir şekilde pirinçler tüm suyunu çekene kadar pişirin. Piştiğini anlamak için tahta bir kaşığı sapını pilavın ortasına sokup ortaya delik açın. Eğer pirinçler ortaya hemen düşüp dibinde de su kalmamışsa tamamdır. Ocağın altını kapatıp kapak ile pilavın arasına temiz bir bez örtün ve demlenmeye bırakın. 15 dakika demlendikten sonra hazırdır.

Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)