Hazırlık
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 40 dakika
1
paket Emin kıyma
1
paket Emin kasap köfte
2
adet soğan
2
adet havuç
2
adet yeşil biber
1
adet kapya biber
3
diş sarımsak
Yarım
paket Mutfağım dondurulmuş bezelye
1
çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1
tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1
çay kaşığı Destan karabiber
1
çay kaşığı Destan kekik
1
çay kaşığı Destan kırmızı acı toz biber
1
çay kaşığı Destan kimyon
1
çay kaşığı Destan kırmızı pul biber
2
su bardağı sıcak su
1
adet Hürrem et bulyon
2
çorba kaşığı Pervin tereyağı
· Geniş bir döküm
tavayı ocağa alın ve ısıtın. Isınmış tavanın içine 1 paket kıymayı ekleyip
kavurun. Kavurma aşamasında dökümün dibine yapışan lezzetleri az su ekleyerek
mutlaka alın. Kıymayı iyice kavurun ve 2 adet ufak küp kesilmiş soğanı tavaya
ekleyin. Soğanlar saydamlaşana kadar karıştırarak kavurun. 2 adet küp kesilmiş
havuç, 2 adet ufak küp kesilmiş yeşil biber, 1 adet küp kesilmiş kapya biberi
ve 3 diş doğranmış sarımsağı tavaya ekleyip karıştırarak kavurun. 1 çorba
kaşığı domates salçasını, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay
kaşığı kekiği, 1 çay kaşığı toz biberi, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 çay kaşığı pul
biberi tavaya ekleyip iyice karıştırın.
· Fırını 200 derece alt
üst fansız ayarlayın.
· 2 su bardağı sıcak su
içerisine 1 tablet et bulyon koyun. Et bulyon eriyene kadar karıştırın.
Karışımı tavaya ekleyin ve karıştırın. 1 paket kasap köfteyi tavaya dizin.
Köftelerin üzerine 2 çorba kaşığı tereyağını parçalayarak koyun. Döküm tavayı
fırının orta rafına koyup 15 dakika pişirin.
· Lezzetli köftesi bol
malzemeli içi ile dökümde sebzeli köfte lavaş ile servise hazır afiyet olsun.