Dökümde Sebzeli Köfte

6 Kişilik

Tarif

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

 

1 paket Emin kıyma

1 paket Emin kasap köfte

2 adet soğan

2 adet havuç

2 adet yeşil biber

1 adet kapya biber

3 diş sarımsak

Yarım paket Mutfağım dondurulmuş bezelye

1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 çay kaşığı Destan kekik

1 çay kaşığı Destan kırmızı acı toz biber

1 çay kaşığı Destan kimyon

1 çay kaşığı Destan kırmızı pul biber

2 su bardağı sıcak su

1 adet Hürrem et bulyon

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

 

·       Geniş bir döküm tavayı ocağa alın ve ısıtın. Isınmış tavanın içine 1 paket kıymayı ekleyip kavurun. Kavurma aşamasında dökümün dibine yapışan lezzetleri az su ekleyerek mutlaka alın. Kıymayı iyice kavurun ve 2 adet ufak küp kesilmiş soğanı tavaya ekleyin. Soğanlar saydamlaşana kadar karıştırarak kavurun. 2 adet küp kesilmiş havuç, 2 adet ufak küp kesilmiş yeşil biber, 1 adet küp kesilmiş kapya biberi ve 3 diş doğranmış sarımsağı tavaya ekleyip karıştırarak kavurun. 1 çorba kaşığı domates salçasını, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı kekiği, 1 çay kaşığı toz biberi, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 çay kaşığı pul biberi tavaya ekleyip iyice karıştırın.

·       Fırını 200 derece alt üst fansız ayarlayın.

·       2 su bardağı sıcak su içerisine 1 tablet et bulyon koyun. Et bulyon eriyene kadar karıştırın. Karışımı tavaya ekleyin ve karıştırın. 1 paket kasap köfteyi tavaya dizin. Köftelerin üzerine 2 çorba kaşığı tereyağını parçalayarak koyun. Döküm tavayı fırının orta rafına koyup 15 dakika pişirin.

·       Lezzetli köftesi bol malzemeli içi ile dökümde sebzeli köfte lavaş ile servise hazır afiyet olsun.

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)