Milföy Çanağında Et Sote

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişme süresi: 40 dakika

 

1 paket Emin kuşbaşı et

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

2 adet büyük soğan

1 adet kapya biber

2 adet yeşil biber

1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

3 adet orta boy domates

1 tatlı kaşığı Destan karabiber

1 tatlı kaşığı Destan kekik

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

1 tatlı kaşığı Destan kırmızı pul biber

1 çay bardağı sıcak su

4 yaprak Lezzthane milföy hamuru

1 adet Bili bili yumurta sarısı

Az Sole Ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı Destan susam

1 tatlı kaşığı Destan çörekotu

 

·       Geniş bir tavayı ocağa koyup altını açın. Isınmış tavaya 1 paket kuşbaşı etleri koyup karıştırarak kavurun. Renk alan etlerin üzerine yarım su bardağı sıcak su ekleyip tavanın kapağını kapatın. Etler suyunu çekince yarım su bardağı sıcak su daha ilave edip yine tencerenin kapağını kapatın. Tava içerisinde su kalmayana kadar güzelce pişirin. Bu sayede etler daha yumuşamış olacak.

·       Tavaya 2 adet büyük boy yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Malzemeleri karıştırarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Tavaya 1 adet yarım ay doğranmış kapya biberi ve 2 adet yarım ay doğranmış yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edin. 1 çorba kaşığı domates salçasını tavaya ekleyin ve karıştırın. Tavaya 3 adet ufak ufak kesilmiş domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Tavaya 1’er tatlı kaşığı karabiber, kekik, kırmızı pul biber ve tuz ekleyip karıştırın. En son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ekleyip karıştırın. Tavadaki malzemeleri 3 dakika daha kaynatarak pişirin. Ocağın altını kapatın.

·       Bu aşamada fırını 200 derece alt üst fansız ayarlayın.

·       4 adet orta boy çömleği veya fırına dayanıklı kapları alın. Tavadaki malzemeleri kaplara paylaştırın. Çömleklerin kenarlarına Ayçiçek yağı sürün ve yumuşamış milföy parçalarını kapların kenarlarından sarkacak şekilde üstüne yerleştirin. Kenarları çömleğe bastırarak sıkıştırın. 1 adet yumurta sarısını milföylerin her yerine sürün. Milföylerin üzerine 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otunu serpin. Hazırlanan çömlekleri 200 derece fırının en alttan 2. Rafına yerleştirin. 20 dakika içerisinde üzeri renk alacaktır. Eğer milföyler erken renk alırsa fırından çıkartabilirsiniz.

·       Fırından çıkan milföylü çömlekleri ters çevirmek isterseniz milföylerin sarkan kısımlarını hafif bir bıçak ile gevşetin. Çömleğin üzerine tabağı ters çevirerek döndürün ve dikkatlice çıkartın. Bu sayede milföy çanağı içerisinde etler olacak.

·       Eğer böyle bir sunum istemezseniz direk çömlek ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.




X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)