Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 10 dakika
Pişme
süresi: 40 dakika
1
paket Emin kuşbaşı et
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
2
adet büyük soğan
1
adet kapya biber
2
adet yeşil biber
1
çorba kaşığı Yurdum domates salçası
3
adet orta boy domates
1
tatlı kaşığı Destan karabiber
1
tatlı kaşığı Destan kekik
1
tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1
tatlı kaşığı Destan kırmızı pul biber
1
çay bardağı sıcak su
4
yaprak Lezzthane milföy hamuru
1
adet Bili bili yumurta sarısı
Az
Sole Ayçiçek yağı
1
tatlı kaşığı Destan susam
1
tatlı kaşığı Destan çörekotu
· Geniş bir tavayı
ocağa koyup altını açın. Isınmış tavaya 1 paket kuşbaşı etleri koyup
karıştırarak kavurun. Renk alan etlerin üzerine yarım su bardağı sıcak su
ekleyip tavanın kapağını kapatın. Etler suyunu çekince yarım su bardağı sıcak
su daha ilave edip yine tencerenin kapağını kapatın. Tava içerisinde su
kalmayana kadar güzelce pişirin. Bu sayede etler daha yumuşamış olacak.
· Tavaya 2 adet büyük
boy yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Malzemeleri karıştırarak soğanlar
pembeleşinceye kadar kavurun. Tavaya 1 adet yarım ay doğranmış kapya biberi ve
2 adet yarım ay doğranmış yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edin. 1 çorba
kaşığı domates salçasını tavaya ekleyin ve karıştırın. Tavaya 3 adet ufak ufak
kesilmiş domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Tavaya 1’er tatlı kaşığı
karabiber, kekik, kırmızı pul biber ve tuz ekleyip karıştırın. En son 1 çay bardağı
sıcak suyu tavaya ekleyip karıştırın. Tavadaki malzemeleri 3 dakika daha kaynatarak
pişirin. Ocağın altını kapatın.
· Bu aşamada fırını 200
derece alt üst fansız ayarlayın.
· 4 adet orta boy
çömleği veya fırına dayanıklı kapları alın. Tavadaki malzemeleri kaplara
paylaştırın. Çömleklerin kenarlarına Ayçiçek yağı sürün ve yumuşamış milföy
parçalarını kapların kenarlarından sarkacak şekilde üstüne yerleştirin.
Kenarları çömleğe bastırarak sıkıştırın. 1 adet yumurta sarısını milföylerin
her yerine sürün. Milföylerin üzerine 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otunu
serpin. Hazırlanan çömlekleri 200 derece fırının en alttan 2. Rafına
yerleştirin. 20 dakika içerisinde üzeri renk alacaktır. Eğer milföyler erken
renk alırsa fırından çıkartabilirsiniz.
· Fırından çıkan
milföylü çömlekleri ters çevirmek isterseniz milföylerin sarkan kısımlarını
hafif bir bıçak ile gevşetin. Çömleğin üzerine tabağı ters çevirerek döndürün
ve dikkatlice çıkartın. Bu sayede milföy çanağı içerisinde etler olacak.
· Eğer böyle bir sunum
istemezseniz direk çömlek ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.