Şemşemok

8 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişme süresi: 40 dakika

 

İç harcı için;

1 paket Emin kuşbaşı et

Yarım su bardağı Efsane pirinç

1 su bardağı kaynar su

1 adet orta boy soğan

1 tatlı kaşığı Yurdum domates salçası

Çeyrek bağ maydanoz

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

Yarım çay bardağı Sole Ayçiçek yağı

1 tepeleme çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 tepeleme çay kaşığı Destan kuru nane

1 tepeleme çay kaşığı Destan karabiber

1 tepeleme çay kaşığı Destan pul biber

 

Hamuru için;

2,5 su bardağı un

1 adet Bili bili yumurta

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

1 su bardağı su

 

·       Yarım su bardağı pirinci en az 10 dakika tuzlu suda bekletin. Pirinçleri süzün ayırın.

·       1 paket kuşbaşı eti ufak parçalara bölün. Tavayı ocağa alın ve iyice ısıtın. Isınmış tavaya etleri ekleyip karıştırarak kavurun. 1 adet ufak parçalara doğranmış soğanı tavaya ekleyip karıştırmaya devam edin. Soğanlar güzel renk almaya başlayınca tavaya yarım çay bardağı Ayçiçek yağı, 1 çorba kaşığı tereyağı ve pirinçleri ekleyin. 1’er tepeleme çay kaşığı tuz, karabiber, nane ve pul biberi de tavaya ekleyin. Tüm malzemeleri iyice kavurun. 1 çorba kaşığı domates salçasını ve 1 su bardağı sıcak suyu tavaya ekleyip tavanın kapağını kapatın. Ocağın altını kısın. Pirinçler suyunu çekince bez ile nemini alın ve havalandırın.

·       2,5 su bardağı unu, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 adet yumurtayı ve 1 su bardağı suyu ayrı bir kap içerisinde karıştırın. Tok bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bu aşamada eğer ki un isterse un ekleyebilirsiniz. Hamurun üzerine nemli bir bez serin ve 30 dakika bekletin. Dinlenmiş hamuru 8 eşit parçaya ayırın ve parçalardan bezeler yapın. Bezelerin üzerini yine nemli bir bez ile kapatın. Bu şekilde 30 dakika daha bekletin.

·       Unlanmış tezgâh üzerinde hamuru ince bir halka olacak şekilde açın. Geniş ağızlı bir bardak yardımı ile hamurdan çemberler oluşturun ve her çemberin içine hazırlanmış harçtan koyun. Çemberleri yarım ay şeklinde iyice yapıştırın. Gerekirse kenarlarını su ile ıslatarak yapıştırın.

·       İçleri dolmuş mantıları isterseniz kızgın yağda isterseniz haşlama şeklinde pişirin.

·       Sunum tabağının ortasına çırpılmış yoğurt koyun ve pişmiş mantıları kenarlarına dizin.

·       İsterseniz bu aşamada tereyağı yakılmış pul biber ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!




X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)