Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 30 dakika
Pişme
süresi: 40 dakika
İç
harcı için;
1
paket Emin kuşbaşı et
Yarım
su bardağı Efsane pirinç
1
su bardağı kaynar su
1
adet orta boy soğan
1
tatlı kaşığı Yurdum domates salçası
Çeyrek
bağ maydanoz
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
Yarım
çay bardağı Sole Ayçiçek yağı
1
tepeleme çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1
tepeleme çay kaşığı Destan kuru nane
1
tepeleme çay kaşığı Destan karabiber
1
tepeleme çay kaşığı Destan pul biber
Hamuru
için;
2,5
su bardağı un
1
adet Bili bili yumurta
1
tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1
su bardağı su
· Yarım su bardağı
pirinci en az 10 dakika tuzlu suda bekletin. Pirinçleri süzün ayırın.
· 1 paket kuşbaşı eti
ufak parçalara bölün. Tavayı ocağa alın ve iyice ısıtın. Isınmış tavaya etleri
ekleyip karıştırarak kavurun. 1 adet ufak parçalara doğranmış soğanı tavaya
ekleyip karıştırmaya devam edin. Soğanlar güzel renk almaya başlayınca tavaya yarım
çay bardağı Ayçiçek yağı, 1 çorba kaşığı tereyağı ve pirinçleri ekleyin. 1’er
tepeleme çay kaşığı tuz, karabiber, nane ve pul biberi de tavaya ekleyin. Tüm
malzemeleri iyice kavurun. 1 çorba kaşığı domates salçasını ve 1 su bardağı
sıcak suyu tavaya ekleyip tavanın kapağını kapatın. Ocağın altını kısın.
Pirinçler suyunu çekince bez ile nemini alın ve havalandırın.
· 2,5 su bardağı unu, 1
tatlı kaşığı tuzu, 1 adet yumurtayı ve 1 su bardağı suyu ayrı bir kap
içerisinde karıştırın. Tok bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bu aşamada eğer
ki un isterse un ekleyebilirsiniz. Hamurun üzerine nemli bir bez serin ve 30
dakika bekletin. Dinlenmiş hamuru 8 eşit parçaya ayırın ve parçalardan bezeler
yapın. Bezelerin üzerini yine nemli bir bez ile kapatın. Bu şekilde 30 dakika
daha bekletin.
· Unlanmış tezgâh
üzerinde hamuru ince bir halka olacak şekilde açın. Geniş ağızlı bir bardak
yardımı ile hamurdan çemberler oluşturun ve her çemberin içine hazırlanmış
harçtan koyun. Çemberleri yarım ay şeklinde iyice yapıştırın. Gerekirse
kenarlarını su ile ıslatarak yapıştırın.
· İçleri dolmuş
mantıları isterseniz kızgın yağda isterseniz haşlama şeklinde pişirin.
· Sunum tabağının
ortasına çırpılmış yoğurt koyun ve pişmiş mantıları kenarlarına dizin.
· İsterseniz bu aşamada
tereyağı yakılmış pul biber ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!