Limonlu Tiramisu

10 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 15 dakika

Dinlenme süresi: 1 saat

Pişirme süresi: 5 dakika

 

1 çay bardağı taze limon suyu

1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

1 su bardağı Şafak toz şeker

3 adet Bili bili yumurta

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

2 paket Kerem labne

3 çorba kaşığı Şafak toz şeker

1 paket soğuk Dost krema

Yarım çay bardağı hazırladığımız limonlu sos

1,5 paket Carlotti kedi dili

1 su bardağı su

2 çorba kaşığı Şafak toz şeker

Yarım çay bardağı limon suyu

 

·       Ufak bir sos tenceresine 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şeker koyup karıştırın. Tencereye 1 çay bardağı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi ekleyip ocağın altını açın. Sosu karıştırarak hafif yoğun bir kıvam alana kadar pişirin. Yoğunlaşmış sosun altını kapatın ve 1 çorba kaşığı tereyağını tencereye ekleyin. Tereyağı içinde eriyene kadar karıştırın. Sosu süzgeçten geçirin. Sos oda ısınına gelene kadar arada karıştırarak soğutun.

·       Kreması için 1 paket kremayı iki katına gelen kadar çırpın. Ayrı büyük bir kâseye 2 adet labneyi, 3 çorba kaşığı toz şekeri ve yarım çay bardağı hazırlanan limon sosundan ekleyip çırpın. Çırpılmış kremayı labneli karışıma ekleyin. Bir spatula yardımı ile iki karışımı birbirine yedirin.

·       1 su bardağı suyu, 2 çorba kaşığı şekeri ve yarım çay bardağı limon suyunu bir kâsede çırpın. Kâse içerisine kedi dillerini teker teker batırarak sunum tepsisine teker teker dizin. Kedi dillerini şerbet içerisinde fazla tutmayın. Ufak bir batırıp çıkartmak yeterli olacaktır. Alt kat bitine kadar kedi dillerini dizin. Kremanın yarısını kedi dillerinin üzerine yayın. Kremanın üzerine yine şerbete batırılan kedi dillerinden dizin. Kalan sosu kedi dillerinin üzerine yayın. Limonlu sosu tiramisunun üzerine dökün ve nane filizlerinden ekleyin.

·       Hazırlanan limonlu tiramisuyu en az 1 saat buzdolabında bekletin.

·       Limonlu kremalı ve hafif tatlı tiramisu hazır ve nazır. Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)