Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 15 dakika
Dinlenme
süresi: 1 saat
Pişirme
süresi: 5 dakika
1
çay bardağı taze limon suyu
1
tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1
su bardağı Şafak toz şeker
3
adet Bili bili yumurta
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
2
paket Kerem labne
3
çorba kaşığı Şafak toz şeker
1
paket soğuk Dost krema
Yarım
çay bardağı hazırladığımız limonlu sos
1,5
paket Carlotti kedi dili
1
su bardağı su
2
çorba kaşığı Şafak toz şeker
Yarım
çay bardağı limon suyu
· Ufak bir sos
tenceresine 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şeker koyup karıştırın.
Tencereye 1 çay bardağı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
ekleyip ocağın altını açın. Sosu karıştırarak hafif yoğun bir kıvam alana kadar
pişirin. Yoğunlaşmış sosun altını kapatın ve 1 çorba kaşığı tereyağını
tencereye ekleyin. Tereyağı içinde eriyene kadar karıştırın. Sosu süzgeçten
geçirin. Sos oda ısınına gelene kadar arada karıştırarak soğutun.
· Kreması için 1 paket
kremayı iki katına gelen kadar çırpın. Ayrı büyük bir kâseye 2 adet labneyi, 3
çorba kaşığı toz şekeri ve yarım çay bardağı hazırlanan limon sosundan ekleyip çırpın.
Çırpılmış kremayı labneli karışıma ekleyin. Bir spatula yardımı ile iki
karışımı birbirine yedirin.
· 1 su bardağı suyu, 2
çorba kaşığı şekeri ve yarım çay bardağı limon suyunu bir kâsede çırpın. Kâse
içerisine kedi dillerini teker teker batırarak sunum tepsisine teker teker
dizin. Kedi dillerini şerbet içerisinde fazla tutmayın. Ufak bir batırıp
çıkartmak yeterli olacaktır. Alt kat bitine kadar kedi dillerini dizin.
Kremanın yarısını kedi dillerinin üzerine yayın. Kremanın üzerine yine şerbete
batırılan kedi dillerinden dizin. Kalan sosu kedi dillerinin üzerine yayın.
Limonlu sosu tiramisunun üzerine dökün ve nane filizlerinden ekleyin.
· Hazırlanan limonlu
tiramisuyu en az 1 saat buzdolabında bekletin.
· Limonlu kremalı ve
hafif tatlı tiramisu hazır ve nazır. Afiyet olsun!