Dondurmalı İrmik Helvası

7 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 35 dakika

 

1 paket Yazgan irmik

2 su bardağı Şafak şeker

4 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 avuç Simbat çiğ fındık

1 avuç Simbat ceviz içi

1 avuç Simbat çiğ badem

2,5 su bardağı su

2,5 su bardağı Dost doğal süt

1 tatlı kaşığı Destan toz tarçın

1 paket Fair dondurma

1 avuç Simbat Antep fıstığı

 

·       Mutfak robotunda 1’er avuç çiğ fındığı, çiğ bademi ve ceviz içini hafif parçalı kalacak halde çekin.

·       Orta boy bir sos tavasında 2,5 su bardağı suyu, 2,5 su bardağı sütü ve 2 su bardağı toz şekeri karıştırarak ısıtın.

·       Büyük bir tencereye 4 çorba kaşığı tereyağını ekleyip kızdırın. Kızmış tereyağı içerisine parçalanmış yemişleri ekleyip kavurmaya başlayın. Yemişler hafif renk alıp güzel kokusu çıkana kadar 2 dakika karıştırarak kavurun. Kavrulmuş yemişlerin üzerine 1 paket irmiği ekleyin. Ocağın altını orta seviyede açın ve devamlı karıştırarak irmikleri kavurun. İrmikler altın rengi olup kum gibi olana kadar kavurun ve 1 tatlı kaşığı toz tarçını ekle. Kavrulmuş irmiklerin üzerine ısıtılmış şerbeti yavaş yavaş ekleyin. Şerbeti eklerken yoğun buhar çıkabilir. Şerbeti eklenen irmiği iyice ezerek karıştırın. İrmiği 2 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın. Tencerenin kapağını kapatın ve irmikler şerbeti çekip soğana kadar bekleyin.

·       Bu aşamada 1 paket dondurmadan çorba kaşığı yardımı ile sarmal ovaller oluşturun. Bu parça dondurmaları da buzlukta irmik soğuyana kadar dondurun. Bu sayede dondurma hemen erimeyecek.

·       Ufak bir kâse içerisine streç yayın. Streci kâseye iyice yapıştırın. 3-4 çorba kaşığı irmiği kâseye koyun ve bir çorba kaşığı yardımı ile irmiği kâse içinde bastırarak bir çanak oluşturun. İrmiğin ortasına buzlukta duran parça dondurmaları dolacak şekilde koyun. Dondurmanın üzerini irmik ile kapatın ve bir streç parçası ile hafif bastırarak köşe irmik parçaları ile yapıştırın. Eğer mümkünse dondurmalı irmiği yarım saat dondurucuda bekletin.

·       Dondurmalı irmiğin üzerindeki streci alın. Bir tabağı ters çevirerek kâseyi irmikten ayırın. İrmik üzerindeki streci alın. İrmiğin üzerine toz tarçın ve toz Antep fıstığı serpin. Ağızlarda şölen dondurmalı irmik helvası hazır afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)