Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 15 dakika
Pişirme
süresi: 20 dakika
7-8
adet Ekmecik lavaş
1
paket Emin kıyma
1
adet iri boy soğan
3
diş sarımsak
1
çay kaşığı Destan kekik
1
çay kaşığı Destan kimyon
1
çay kaşığı Destan pul biber
1
çay kaşığı Destan karabiber
1
çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1
tatlı kaşığı Sole ayçiçek yağı
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
1
çorba kaşığı Yurdum domates salçası
Yarım
paket Dost yoğurt
5
dal maydanoz
· Lavaşların sağ ve sol
köşelerinden 3’er parmak kalınlığında kesin. Dilerseniz bu parçaları da kıymalı
harç içerisinde kullanabilirsiniz.
· Mutfak robotuna 1
adet iri boy soğan ile 2 diş sarımsak koyun. Soğan ile sarımsağı ufak olana
kadar 1 dakika çekin. Hazneye 1 paket kıyma, 1’er çay kaşığı kekik, kimyon, pul
biber, karabiber ve tuz ekleyin. Robotu yine 2 dakika kadar çalıştırın. Harcın
hafif macun kıvamında olması gerekecek.
· Fırını 180 derece alt
üst fansız ayarlayın.
· 1 adet lavaşı tezgâha
koyun ve üzerine ince bir katman harçtan yayın. Harcın lavaşın her yerine
gelmiş olması gerekecek. Lavaşlar ve iç malzeme bitene kadar bu işlemi
gerçekleştirin. Lavaşın uzun kısmından aşağıya doğru keserek 3 parça oluşturun.
Lavaşları üst üste koyup yan çevirin. Lavaşlara eşit miktarda 4 adet şiş
geçirin ve iki şişin ortasından kesin.
· Fırın tepsisine yağlı
kâğıt koyun ve şişleri tepsiye dizin. Her bir şiş üzerindeki malzemeleri
yağlayın.
· Tepsiyi fırına koyun
ve üzerleri kızarana kadar 10 dakika pişirin. 10 dakika sonunda şişleri ters
çevirin ve 10 dakika daha pişirin.
· Bu aşamada ufak bir
sos tavasında tereyağını eritin ve 1 çorba kaşığı domates salçasını kavurun.
1,5 çay bardağı suyu salçaya ekleyin. Sos hafif kıvam alana kadar karıştırarak
ısıtın.
· Yarım paket yoğurdu
ve 1 diş ezilmiş sarımsağı bir kâseye ekleyin. Yoğurdu çırpın.
· Sunum tabağına
yoğurdu koyun. Yoğurt üzerine lavaşlı şişi koyun. Lavaş kebabın üzerine domates
salçalı sosu gezdirip üzerine maydanoz yapraklarını serpin. Afiyet olsun.