Kızarmış Dondurma

1 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 3 saat

Pişirme süresi: 4 dakika

 

1 top Fair Gold sade dondurma

2 adet Bili bili yumurta akı

1 avuç kadayıf

4 su bardağı Sole Ayçiçek yağı

1 tablet Buono sütlü çikolata

Çeyrek avuç Simbat Antep fıstığı

1 adet çilek

1 adet nane filizi

 

·       1 adet tablet çikolatayı bain mari usulü eritin. Erimiş çikolatayı daha sonra kullanmak üzere ayırın.

·       1 büyük top dondurmayı bir kaşık yardımı ile alın. Dondurmayı strecin ortasına koyun ve strece dondurmayı sararak buzluğa koyun.

·       2 adet yumurta akını ve 1 avuç kadayıfı tabağa koyun. Tekrardan soğumuş dondurmayı önce yumurtaya daha sonra kadayıfa iyice bulayın. Kadayıf ile kaplanmış dondurma topunu tekrardan streç ile sararak sıkıştırın. Dondurmayı tekrardan buzluğa koyun. Dondurmayı en az 1 saat buzlukta bekletin.

·       Kadayıfları tekrardan önce yumurta akına daha sonra kadayıfa bulayın. Kadayıflı dondurmayı tekrardan dondurucuya koyun. Kadayıflı dondurmayı en az 2 saat daha dondurun.

·       4 su bardağı Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın ve donmuş kadayıflı dondurmayı kızmış derin yağda renk alana kadar 3 dakika kızartın. Kızarmış kadayıf topunu süzün.

·       Sunum tabağının altına çilek reçelini sürün. Sıcak kızarmış kadayıflı dondurmayı tabağın ortasına koyun. Dondurmanın üzerine antep fıstıklarını, dilimlenmiş çilek ile nane filizini koyun. Eritilmiş sütlü çikolatayı dondurmanın üzerine dilediğiniz kadar gezdirin.

·       Dışı sıcak ve çıtır, içi soğuk ve hafif erimiş kadayıflı çıtır kızarmış dondurma hazır. Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)