Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 3 saat
Pişirme
süresi: 4 dakika
1
top Fair Gold sade dondurma
2
adet Bili bili yumurta akı
1
avuç kadayıf
4
su bardağı Sole Ayçiçek yağı
1
tablet Buono sütlü çikolata
Çeyrek
avuç Simbat Antep fıstığı
1
adet çilek
1
adet nane filizi
· 1 adet tablet
çikolatayı bain mari usulü eritin. Erimiş çikolatayı daha sonra kullanmak üzere
ayırın.
· 1 büyük top
dondurmayı bir kaşık yardımı ile alın. Dondurmayı strecin ortasına koyun ve
strece dondurmayı sararak buzluğa koyun.
· 2 adet yumurta akını
ve 1 avuç kadayıfı tabağa koyun. Tekrardan soğumuş dondurmayı önce yumurtaya
daha sonra kadayıfa iyice bulayın. Kadayıf ile kaplanmış dondurma topunu
tekrardan streç ile sararak sıkıştırın. Dondurmayı tekrardan buzluğa koyun.
Dondurmayı en az 1 saat buzlukta bekletin.
· Kadayıfları tekrardan
önce yumurta akına daha sonra kadayıfa bulayın. Kadayıflı dondurmayı tekrardan
dondurucuya koyun. Kadayıflı dondurmayı en az 2 saat daha dondurun.
· 4 su bardağı Ayçiçek
yağını derin bir tencereye alın ve donmuş kadayıflı dondurmayı kızmış derin
yağda renk alana kadar 3 dakika kızartın. Kızarmış kadayıf topunu süzün.
· Sunum tabağının
altına çilek reçelini sürün. Sıcak kızarmış kadayıflı dondurmayı tabağın
ortasına koyun. Dondurmanın üzerine antep fıstıklarını, dilimlenmiş çilek ile
nane filizini koyun. Eritilmiş sütlü çikolatayı dondurmanın üzerine dilediğiniz
kadar gezdirin.
· Dışı sıcak ve çıtır,
içi soğuk ve hafif erimiş kadayıflı çıtır kızarmış dondurma hazır. Afiyet
olsun!