Zorluk: Kolay
Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
1 su bardağı
Saban nohut
Yarım su bardağı
Saban köftelik bulgur
10 çorba
kaşığı BinVezir yoğurt
1 su bardağı
su
2 tatlı kaşığı
Destan kuru nane
1 tatlı
kaşığı Rafine Sofra tuz
Bir miktar
buz
2 dal taze
nane
2 dal dereotu
Az Sırım zeytinyağı
·
1
su bardağı nohudu derin bir kap içerisinde su ile 1 gece bekletin. Beklemiş
nohutları süzün. Ocağa geniş bir tencere alın ve içerisine su doldurun
nohutları tencereye alın ve kaynatın. Yaklaşık 25 dakika sonra nohutlar
haşlanmış olacak. Nohutları süzün ve soğuması için bir kenara ayırın.
·
Yarım
su bardağı köftelik bulguru az sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatın.
·
10
çorba kaşığı yoğurdu geniş bir kâseye koyun. Soğumuş nohutları, bulgurları,
yarım su bardağı suyu, 2 çay kaşığı kuru naneyi, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 kâse
buzu büyük kâseye koyup karıştırın.
·
Ayran
aşı çorbalarını sunum kâselerine koyun. Her kâseye 1 çorba kaşığı buz, bir
tutam dereotu ve taze nane ekleyin. Tabağa 1 tatlı kaşığı zeytinyağı dökün. Yaz
aylarında sevdiklerinizin içini ferahlatacak Ayran aşı çorbası hazır ve nazır.