Ayran Aşı Çorbası

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

 

1 su bardağı Saban nohut

Yarım su bardağı Saban köftelik bulgur

10 çorba kaşığı BinVezir yoğurt

1 su bardağı su

2 tatlı kaşığı Destan kuru nane

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

Bir miktar buz

2 dal taze nane

2 dal dereotu

Az Sırım zeytinyağı

 

·        1 su bardağı nohudu derin bir kap içerisinde su ile 1 gece bekletin. Beklemiş nohutları süzün. Ocağa geniş bir tencere alın ve içerisine su doldurun nohutları tencereye alın ve kaynatın. Yaklaşık 25 dakika sonra nohutlar haşlanmış olacak. Nohutları süzün ve soğuması için bir kenara ayırın.

·        Yarım su bardağı köftelik bulguru az sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatın.

·        10 çorba kaşığı yoğurdu geniş bir kâseye koyun. Soğumuş nohutları, bulgurları, yarım su bardağı suyu, 2 çay kaşığı kuru naneyi, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 kâse buzu büyük kâseye koyup karıştırın.

·        Ayran aşı çorbalarını sunum kâselerine koyun. Her kâseye 1 çorba kaşığı buz, bir tutam dereotu ve taze nane ekleyin. Tabağa 1 tatlı kaşığı zeytinyağı dökün. Yaz aylarında sevdiklerinizin içini ferahlatacak Ayran aşı çorbası hazır ve nazır.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)