Falafel

4-6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta
Hazırlama Süresi: 30 dk.
Pişirme Süresi:5 dk.
Porsiyon Maliyeti: 2,30

2 avuç (100gr) Saban nohut
2 avuç (100gr) iç bakla
1 soğan
3 çorba kaşığı Efsane un
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı Destan kabartma tozu
8 dal dereotu
2/3 bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 çay kaşığı Destan toz kırmızı biber
½ çay kaşığı yenibahar
½ çay kaşığı Destan tarçın
1 tatlı kaşığı Rafine sofra tuzu
2 çorba kaşığı Destan susam
2 adet Seğmen karanfil
1 çay kaşığı Destan karabiber
2 çay kaşığı kimyon
Tahinli Yoğurt 5 çorba kaşığı
Serel tahin 5 çorba kaşığı
Dost yoğurt 1 limonun suyu
1 çay kaşığı Rafine softa tuzu

Salata
1 adet domates
2 salatalık turşusu
6 dal maydanoz
1 adet kırmızı soğan
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı Rafine sofra tuzu
2 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
4 çorba kaşığı turşu suyu

• Tahinli yoğurt için; kâsenin içerisine 5 çorba kaşığı yoğurt, 5 çorba kaşığı tahin, 1 çay kaşığı tuz ve 1 limonun suyunu ekleyip tüm malzemeler bir araya gelinceye kadar karıştırınca yoğurt sosunuz hazır.
• Salata için; 1 adet domates, 2 tane salatalık turşusu, 1 adet kırmızı soğan, 2 adet sivri biber ve 2 diş sarımsağı minik küpler doğrayıp üzerine ince kıydığınız 6 dal maydanozu da ilave edin.
• 4 çorba kaşığı turşu suyu, 1 tatlı kaşığı sumak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1’er çay kaşığı tuz ve pul biberi de ekleyip tüm lezzetlerin birbirine geçmesi için iyice karıştırın.
• 2 avuç nohut ile 2 avuç baklayı bir tencereye alıp üzerine 1 litre koyun. Yaklaşık 15 dakika haşlayın. Dilerseniz düdüklüde 5 dakika da pişirebilirsiniz. Hafif dişe gelen kıvamda pişmeleri yeterli olacaktır.
• Pişen nohut ve baklayı mutfak robotuna koyun.
• İçerisine dörde böldüğünüz 1 adet soğan, 3 diş sarımsak, 3 çorba kaşığı un, 8 dal dereotu, 2/3 bağ maydanoz, 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 2 çorba kaşığı susam, 2 karanfil, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı kimyon ve yarımşar çay kaşığı tarçın ve yenibaharı mutfak robotuna ekleyip tüm malzemeler bir araya gelinceye kadar çalıştırın. Robotunuz küçükse malzemeleri 2-3 partide çekebilirsiniz.
• Hamur kıvamına gelen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve üst kısmına biraz bastırıp yassı şekli verin.
• Önceden ısıttığınız ayçiçek yağında dışları hafif kahverengi olana dek kızartın.
• Tahinli yoğurtlu turşu sulu salatasıyla falafeliniz hazır. İsterseniz dürüm isterseniz tabakta afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)