Uzayan Çıtır Tavuk

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

 

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

2 adet patates

1 paket Tazem baget

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

2 çay kaşığı Destan karabiber

1 adet soğan

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı sarımsak tozu

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

1 tatlı kaşığı Destan toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı Destan pul biber

1 tatlı kaşığı Destan kimyon

1 çay kaşığı zerdeçal

6 çorba kaşığı Yurdum haşlanmış mısır

Yarım paket Binvezir kaşar

6 adet Aknaz Gurme burger peyniri

5 çorba kaşığı Ekmecik galeta unu

1 su bardağı Efsane un

2 adet Bili bili yumurta

3 su bardağı Sole Ayçiçek yağı

 

·        2 adet patatesi haşlayın.

·        Geniş bir düdüklü tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. Kızan tereyağı içerisine 1 paket baget tavuğu koyup arkalı önlü kızartın. Tavaya 1 adet ikiye bölünmüş soğan ile 3 diş sarımsak ekleyip kavurmaya devam edin. 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi ve düdüklünün yarısına kadar suyu ekleyin. Düdüklünün kapağını kapatın ve 2 basıncına ayarlayın. Düdüklünün basıncı artınca ocağın altını kısın ve 20 dakika kısık ateşte tavukları haşlayın.

·        Haşlanmış tavukları, soğan ve sarımsakları soğuması için ayırın. Soğuyan tavukları didikleyin ve geniş bir kâseye koyun. Tavukların kemiklerini ayırın.

·         Kâse içerisine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu,1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı zerdeçal, 6 çorba kaşığı haşlanmış mısır, yarım paket rendelenmiş kaşar, 4 adet dilimlenmiş burger peyniri ve son olarak 2 çorba kaşığı galeta unu koyun. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

·        Hazırlanan harcı tavukların kemiklerine sıkıca bastıra bastıra sabitleyin. Eğer elinizde harç kaldı ise kalan 2 dilim burger peynirini küp halinde doğrayıp harç içinden bezelerin ortasına koyup toplar oluşturun.

·        3 adet kâse alın ve ilk kâseye 1 su bardağı un, diğer kâseye 2 adet çırpılmış yumurta, son kâseye 1 su bardağı galeta unu koyun. Tavukları sırası ile una, yumurtaya ve 4 çorba kaşığı galeta ununa batırın.

·        3 su bardağı Ayçiçek yağını tavaya koyup kızdırın. Kızmış yağ içerisine tavukları ekleyip arkalı önlü kızartın.

·        Birbirinden lezzetli içinde uzayan peyniri ile uzayan çıtır tavuk bagetler hazır. Bol bol soslar ile afiyetler olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)