Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 20 dakika
Pişirme
süresi: 40 dakika
1 çorba
kaşığı Pervin tereyağı
2 adet
patates
1 paket Tazem
baget
1 çay kaşığı
Rafine Sofra tuz
2 çay kaşığı
Destan karabiber
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı
kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı
kaşığı Rafine Sofra tuz
1 tatlı
kaşığı Destan toz kırmızı biber
1 tatlı
kaşığı Destan pul biber
1 tatlı
kaşığı Destan kimyon
1 çay kaşığı
zerdeçal
6 çorba
kaşığı Yurdum haşlanmış mısır
Yarım paket
Binvezir kaşar
6 adet Aknaz
Gurme burger peyniri
5 çorba
kaşığı Ekmecik galeta unu
1 su bardağı
Efsane un
2 adet Bili
bili yumurta
3 su bardağı
Sole Ayçiçek yağı
·
2
adet patatesi haşlayın.
·
Geniş
bir düdüklü tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. Kızan tereyağı içerisine 1
paket baget tavuğu koyup arkalı önlü kızartın. Tavaya 1 adet ikiye bölünmüş
soğan ile 3 diş sarımsak ekleyip kavurmaya devam edin. 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay
kaşığı karabiberi ve düdüklünün yarısına kadar suyu ekleyin. Düdüklünün
kapağını kapatın ve 2 basıncına ayarlayın. Düdüklünün basıncı artınca ocağın
altını kısın ve 20 dakika kısık ateşte tavukları haşlayın.
·
Haşlanmış
tavukları, soğan ve sarımsakları soğuması için ayırın. Soğuyan tavukları
didikleyin ve geniş bir kâseye koyun. Tavukların kemiklerini ayırın.
·
Kâse içerisine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay
kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu,1 tatlı kaşığı kırmızı toz
biber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı zerdeçal,
6 çorba kaşığı haşlanmış mısır, yarım paket rendelenmiş kaşar, 4 adet
dilimlenmiş burger peyniri ve son olarak 2 çorba kaşığı galeta unu koyun. Tüm
malzemeleri iyice karıştırın.
·
Hazırlanan
harcı tavukların kemiklerine sıkıca bastıra bastıra sabitleyin. Eğer elinizde
harç kaldı ise kalan 2 dilim burger peynirini küp halinde doğrayıp harç içinden
bezelerin ortasına koyup toplar oluşturun.
·
3
adet kâse alın ve ilk kâseye 1 su bardağı un, diğer kâseye 2 adet çırpılmış
yumurta, son kâseye 1 su bardağı galeta unu koyun. Tavukları sırası ile una,
yumurtaya ve 4 çorba kaşığı galeta ununa batırın.
·
3
su bardağı Ayçiçek yağını tavaya koyup kızdırın. Kızmış yağ içerisine tavukları
ekleyip arkalı önlü kızartın.
·
Birbirinden
lezzetli içinde uzayan peyniri ile uzayan çıtır tavuk bagetler hazır. Bol bol
soslar ile afiyetler olsun.