Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 5 dakika
Pişirme
süresi: 20 dakika
2
çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1
çorba kaşığı Yurdum biber salçası
20
adet renkli cerry domates
2
diş sarımsak
1
çorba kaşığı Rafine Sofra tuz
1
paket Pasta Veneta spagetti makarna
1
litre sıcak su
2
bağ fesleğen
Çeyrek
paket Binvezir kaşar
10
- 15 adet Kerem top peynir
· Geniş bir tavaya (
makarna boyutu civarında) 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Ocağın altını açın
ve kızan yağ içerisine 1 tepeleme çorba kaşığı biber salçası ekleyip kavurun.
Kavrulmuş salça üzerine bir kısmı doğranmış ve doğranmamış domatesleri ekleyin.
Domatesleri 2 dakika soteleyin ve 2 diş doğranmış sarımsağı tavaya ekleyip
sotelemeye devam edin. 1 paket spagetti makarnayı tavaya koyun ve üzerine 1
çorba kaşığı tuz ekleyin. 1 litre sıcak suyu makarnalara gezdirerek yavaşça
ekleyin. Bu sayede dışarıda kalan makarnaları tava içerisine almanız
kolaylaşacak. Normalde 7 dakika bol suda haşlanan makarnalar tavada 12 dakika
karıştırarak pişmeli. Eğer damak tadınıza göre daha yumuşak bir doku isterseniz
pişirme süresini uzatabilirsiniz. Ocağın altını kapatın ve tavaya 2 bağ kabaca
doğranmış fesleğeni ve 10-15 adet top peyniri ekleyin.
· Makarnaları sunum
tabaklarına alın ve üzerlerine çeyrek paket kaşar peyniri rendeleyin.
· Tek tava kullanarak
yapabileceğiniz, hem pratik hem de mevsimin en güzel sebzeleri ile tavada
spagetti hazır. Afiyet olsun.