Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 1 saat 15 dakika
3
adet muz
2
adet Bili bili yumurta
5
çorba kaşığı Pervin tereyağı
1
çay bardağı Şafak şeker
3
su bardağı Kelly’s Fitness Club yulaf ezmesi
1
paket Destan vanilin
1
paket Destan kabartma tozu
2
çay kaşığı Destan tarçın
1,5
avuç dondurulmuş vişne
1
tutam Esfane un
3
çorba kaşığı İlkgün vişne reçeli
· 3 adet muzu geniş bir
kâseye alın ve bir çatal yardımı ile ezin.
· 5 çorba kaşığı
tereyağını eritip oda ısısında soğutun.
· Kâseye 2 adet yumurta,
5 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı şeker, 2 çay kaşığı tarçın, 1
paket valinin ve 1 paket kabartma tozu ekleyip karıştırın. 3 su bardağı yulaf
ezmesini kâseye dökün ve iyice karıştırın. Eğer bu aşamada kâsedeki malzemeleri
bekletirseniz yulaflar sıvıyı çekecektir. Bu yüzden karıştırdıktan hemen sonra unlanmış
1 avuç dondurulmuş vişneyi ekleyin ve tekrardan alt üst edin.
· Fırını 180 derece alt
üst fansız ayarlayın.
· Hazırlanan karışımı 25
cm’lik baton bir kek kalıbına dökün ve üzerini düzleyin. Kek harcının üzerine
yarım avuç dondurulmuş vişneyi koyun.
· Kek kalıbını fırının
orta rafına yerleştirin ve 1 saat 15 dakika kadar pişirin.
· Pişen keki 15 dakika
kadar dinlendirin ve sunum tabağına ters çevirin. Keki kalıbından ayırın. Sunum
sırasında üzerine vişne reçeli dökün.
· Hem sağlıklı hem
doyurucu dillerde dolaşan banana bread hazır. Afiyet olsun!