Banana Bread

12 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 1 saat 15 dakika

 

3 adet muz

2 adet Bili bili yumurta

5 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 çay bardağı Şafak şeker

3 su bardağı Kelly’s Fitness Club yulaf ezmesi

1 paket Destan vanilin

1 paket Destan kabartma tozu

2 çay kaşığı Destan tarçın

1,5 avuç dondurulmuş vişne

1 tutam Esfane un

3 çorba kaşığı İlkgün vişne reçeli

 

·       3 adet muzu geniş bir kâseye alın ve bir çatal yardımı ile ezin.

·       5 çorba kaşığı tereyağını eritip oda ısısında soğutun.

·       Kâseye 2 adet yumurta, 5 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı şeker, 2 çay kaşığı tarçın, 1 paket valinin ve 1 paket kabartma tozu ekleyip karıştırın. 3 su bardağı yulaf ezmesini kâseye dökün ve iyice karıştırın. Eğer bu aşamada kâsedeki malzemeleri bekletirseniz yulaflar sıvıyı çekecektir. Bu yüzden karıştırdıktan hemen sonra unlanmış 1 avuç dondurulmuş vişneyi ekleyin ve tekrardan alt üst edin.

·       Fırını 180 derece alt üst fansız ayarlayın.

·       Hazırlanan karışımı 25 cm’lik baton bir kek kalıbına dökün ve üzerini düzleyin. Kek harcının üzerine yarım avuç dondurulmuş vişneyi koyun.

·       Kek kalıbını fırının orta rafına yerleştirin ve 1 saat 15 dakika kadar pişirin.

·       Pişen keki 15 dakika kadar dinlendirin ve sunum tabağına ters çevirin. Keki kalıbından ayırın. Sunum sırasında üzerine vişne reçeli dökün.

·       Hem sağlıklı hem doyurucu dillerde dolaşan banana bread hazır. Afiyet olsun!

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)