Pratik Su Böreği

10 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 35 dakika

 

1 paket Connex yufka

2 adet Bili bili yumurta

1 şişe soda

1 su bardağı Dost süt

1 su bardağı Sole Ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

Yarım paket Dost beyaz peynir

 

                 Geniş bir bardağa 1 su bardağı süt, 1 şişe soda, 2 adet yumurta,1 su bardağı Ayçiçek yağı ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip çırpın.

                 Yufkaları tezgâha açın ve sıkı bir rulo şeklinde sarın. Yufkaları 1,5 parmak kalınlığında kesin. Kesilen yufkaları sepeleyerek birbirinden ayırın.

                 Bu aşamada fırını 180 derece alt üst fansız ayarlayın.

                 Yufkaları 4 eşit parçaya ayırın ve ilk parçayı orta boy fırın tepsisine eşit miktarda yayın. Sosun çeyreğini yufkaların üzerine gezdirin. 2. parça yufkaları tepsiye yayın ve sosun yine çeyreğini yufkalara ekleyin. Yarım paket beyaz peyniri ufalayın ve irili ufaklı peynir parçalarını yufkaların üzerine serpin. Kalan yufkaları ve sosu yine aynı şekilde parça parça ekleyerek tepsiyi doldurun.

                 Tepsiyi fırının alttan ikinci rafına yerleştirin ve bu şekilde 25 dakika pişirin. 25 dakika sonunda tepsiyi fırın rafının üstten ikinci rafına yerleştirin ve bu şekilde 10 dakika üstlerini kızartın.

                 Çıtır çıtır üstü, yumuşacık içi ile ağızlarda şölen yaratacak pratik su böreği emrinize amade!

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)