Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 30 dakika
Pişirme
süresi: 1:30 saat
3
adet Tazem ızgara tava
2
adet Tazem baget
2
çorba kaşığı Dost yoğurt
1
çorba kaşığı Dost süzme yoğurt
1
tepeleme çay kaşığı Destan karabiber
1
çay kaşığı toz zencefil
1
tepeleme çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1
çay kaşığı Destan tarçın
1
tatlı kaşığı zerdeçal
1
tatlı kaşığı Destan
kırmızı toz biber
1
tatlı kaşığı Destan
kimyon
3
diş sarımsak
Yarım
limonun suyu
1
çorba kaşığı Fıçı üzüm sirkesi
2
çorba kaşığı Pervin tereyağı
2
su bardağı Efsane Yasemin kokulu pirinç
1
tatlı kaşığı toz zerdeçal
1
adet Hürrem tavuk bulyon
1
çorba kaşığı Rafine Sofra tuz
4
su bardağı sıcak su
1
avuç Simbat ceviz
2
çorba kaşığı Pervin tereyağı
· Geniş bir kâseye 2
adet baget ile 3 adet ızgara tava tavuğu alın. Kâseye 2 çorba kaşığı yoğurt, 1
çorba kaşığı süzme yoğurt, 1 tepeleme çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz
zencefil, 1 tepeleme çay tuz, 1 çay kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1
tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 3 diş sarımsak püresi,
yarım limonun suyu ve 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi ekleyip iyice karıştırın.
Karışımı en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
· Geniş bir tavayı
ısıtın ve tavukları ısınmış tavaya yerleştirerek iyice kızartın. Tavaya yapışan
lezzetleri yarım çay bardağı sıcak su ekleyerek sıyırın. Bu sayede tavuklar hem
iyice pişmiş hem de tüm lezzeti almış olacaklar. Kızarmış tavukları daha sonra
kullanmak üzere ayırın.
· Pilav tenceresini
ocağa alın. Isınmış tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Tereyağı
köpürmeye başlayınca 2 su bardağı pirinci tencereye ekleyip kavurarak
karıştırın. Hafif opaklaşan pirincin üzerine 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
ekleyip kavurmaya devam edin. 4 su bardağı sıcak su üzerine 1 tablet tavuk
bulyon ekleyip iyice karıştırın. Suyu pirinçlerin üzerine ekleyip 1 çorba
kaşığı tuzu ekleyip ufak bir karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya
başlayınca altını kısın. Pilavın suyunu çekince üzerine bir bez serip
dinlendirin.
· Fırını 180 derecede
ısıtın.
· Geniş bir güveç
içerisine pilavın yarısını koyun. Kızarmış tavukların yarısını pilavın üzerine
yerleştirin. Kalan pilavı güvece koyup yine tavukları yerleştirin. En son
üzerine 1 avuç parçalı ceviz ile 2 çorba kaşığı tereyağını parçalar halinde
güvece yerleştirip kapağını kapatın. Güveci fırının orta farına koyup 30 dakika
pişirin.
· Lezzetlerin birbiri
ile bütünleşmiş bu harika lezzeti sunum tabağına alın ve dilerseniz bir dilim
limon ile servis edin. Afiyet olsun.