Tavuklu Biryani

5 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi:  1:30 saat

 

3 adet Tazem ızgara tava

2 adet Tazem baget

2 çorba kaşığı Dost yoğurt

1 çorba kaşığı Dost süzme yoğurt

1 tepeleme çay kaşığı Destan karabiber

1 çay kaşığı toz zencefil

1 tepeleme çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan tarçın

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 tatlı kaşığı Destan kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı Destan kimyon

3 diş sarımsak

Yarım limonun suyu

1 çorba kaşığı Fıçı üzüm sirkesi

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

2 su bardağı Efsane Yasemin kokulu pirinç

1 tatlı kaşığı toz zerdeçal

1 adet Hürrem tavuk bulyon

1 çorba kaşığı Rafine Sofra tuz

4 su bardağı sıcak su

1 avuç Simbat ceviz

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

 

 

·       Geniş bir kâseye 2 adet baget ile 3 adet ızgara tava tavuğu alın. Kâseye 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı süzme yoğurt, 1 tepeleme çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 tepeleme çay tuz, 1 çay kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 3 diş sarımsak püresi, yarım limonun suyu ve 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi ekleyip iyice karıştırın. Karışımı en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.

·       Geniş bir tavayı ısıtın ve tavukları ısınmış tavaya yerleştirerek iyice kızartın. Tavaya yapışan lezzetleri yarım çay bardağı sıcak su ekleyerek sıyırın. Bu sayede tavuklar hem iyice pişmiş hem de tüm lezzeti almış olacaklar. Kızarmış tavukları daha sonra kullanmak üzere ayırın.

·       Pilav tenceresini ocağa alın. Isınmış tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Tereyağı köpürmeye başlayınca 2 su bardağı pirinci tencereye ekleyip kavurarak karıştırın. Hafif opaklaşan pirincin üzerine 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal ekleyip kavurmaya devam edin. 4 su bardağı sıcak su üzerine 1 tablet tavuk bulyon ekleyip iyice karıştırın. Suyu pirinçlerin üzerine ekleyip 1 çorba kaşığı tuzu ekleyip ufak bir karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısın. Pilavın suyunu çekince üzerine bir bez serip dinlendirin.

·       Fırını 180 derecede ısıtın.

·       Geniş bir güveç içerisine pilavın yarısını koyun. Kızarmış tavukların yarısını pilavın üzerine yerleştirin. Kalan pilavı güvece koyup yine tavukları yerleştirin. En son üzerine 1 avuç parçalı ceviz ile 2 çorba kaşığı tereyağını parçalar halinde güvece yerleştirip kapağını kapatın. Güveci fırının orta farına koyup 30 dakika pişirin.

·       Lezzetlerin birbiri ile bütünleşmiş bu harika lezzeti sunum tabağına alın ve dilerseniz bir dilim limon ile servis edin. Afiyet olsun.

 

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)