Milföyden Sebze Buketi

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 5 dakika

Pişme süresi: 10 dakika

 

 

6 yaprak Lezzethane milföy hamuru

2 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

1 adet Bili bili yumurta

2 adet mantar

1 çorba kaşığı Binvezir beyaz peynir

1 tutam Destan Karabiber

1 tutam Rafine Sofra tuz

1 tutam Destan kekik

3 adet cherry domates

2 dal fesleğen

7 adet İnci siyah zeytin

 

 

·        4 yaprak milföyü uzunlamasına yan yana koyun ve ikisini birleştirin. Kalan 2 adet milföyü 1,5 parmak kalınlığında kesin ve büyük kare olan milföy hamuruna cepher yapın. İnce uzun milföy hamuruna çizikler atın. İç hamura da çatal ile delikler oluşturun.

·        2 çorba kaşığı domates salçasını hamura eşit miktarda yayın. Cepher olan uzun milföy parçaya da 1 adet çırpılmış yumurtayı sürün. Domates salçasının üzerine 2 adet doğranmış mantarları, 1 çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynirini, 1 tutam karabiberi ve son olarak 1 tutam tuzu serpin.

·        Hazırlanan milföyü önceden ısıtılmış alt üst fansız 200 derece fırında 10 dakika pişirin.

·        Sıcağı üstündeyken üzerine 1 tutam kekik, 3 adet doğranmış domates, 2 dal fesleğen ve 7 adet siyah zeytin koyun.

·        Yedikçe yediren mis kokulu çıtır sebze buketli milföy hazır ve nazır. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)