Yoğurtlu Karışık Izgara

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

 

 

 

1 paket Emin Kasap köfte

1 paket Emin kuşbaşı

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

4 çorba kaşığı Yurdum közlenmiş patlıcan

2 parça Yurdum Közlenmiş Kırmızı Biber

1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

Yarım su bardağı su

2 dal taze soğan

2 dal taze kekik

1 çorba kaşığı Destan karabiber

1 çorba kaşığı Rafine Sofra tuz

1 tatlı kaşığı Destan kırmızı toz biber

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

2 çorba kaşığı Dost yoğurt

2 avuç kruton ekmek

 

·        Geniş bir kâseye 2 parça közlenmiş kırmızı biberi, 2 dal taze soğanı ve 2 dal taze kekiği ince ince doğrayın. Üzerine 4 çorba kaşığı közlenmiş patlıcan, yarım çorba kaşığı tuz, yarım çorba kaşığı karabiber ekleyip karıştırın.

·        Tavayı ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Yağ iyice kızmaya başladığı zaman 1 paket kasap köfteyi ekleyin. Yaklaşık 15 dakika arkalı önlü pişirin. Pişmiş köfteleri bir tabağa alın ve aynı tavaya 1 paket dana kuşbaşını ekleyin. Kuşbaşı etleri yüksek ısıda 5 dakika karıştırarak mühürleyin. Eğer tavaya göre et miktarı fazla gelir ise etleri 2 parçada pişirin. 5 dakika sonunda etler suyunu almaya başlayacak. Bu aşamada yarım tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı kırmızı koz biberi ekleyip, kapağını kapatın. Yaklaşık 10 dakika suyunu çekene kadar pişirin.

Sunum tabağının alt tabanına 2 avuç ekmek kurusunu ekleyin. Ekmeklerin üzerine hazırlanan salatayı ekleyin ve en son köfte ve kuşbaşı etleri tabağın üzerine yerleştirin. Tabağın iki yanına 2 çorba kaşığı yoğurt ve domates ekleyin. Efsane yoğurtlu ızgara tabağı sofralarda emrinize amade. Afiyet olsun.


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)