Tas Kebabı

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Pişirme süresi: 25 dakika

Hazırlık süresi: 10 dakika

 

 

1 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 paket Emin tas kebabı

1 adet soğan

3 diş sarımsak

2 adet havuç

2 adet patates

1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

1 çay kaşığı Destan kekik

Yarım kaşığı Destan karabiber

Yarım çay kaşığı Destan kırmızı toz biber

Yarım çay kaşığı Destan pul biber

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

2 su bardağı sıcak su

 

·        Düdüklü tencereye 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Tencerede yağları iyice kızdırın ve kızan yağ içine 1 paket tas kebabı olarak kesilmiş etleri ekleyin. Etler güzel renk alana kadar 10 dakika kavurun.

·        Tencereye 1 adet yemeklik doğranmış soğan ve 3 diş sarımsak ekleyip karıştırarak kavurun. Tencereye 1 çorba kaşığı domates salçasını, 2 adet küp küp doğranmış patatesi ve havucu, 1 çay kaşığı kekiği, yarım çay kaşığı kırmızı toz biberi, yarım çay kaşığı pul biberi, yarım çay kaşığı karabiberi, son olarak 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. Tencereyi iyice karıştırın ve lezzetlerin birbirine girmesine yardımcı olun. Tencereye 2 su bardağı sıcak su ilave edin.

·        Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve buharı çıkmaya başlayınca 20 dakika kısık ateşte pişirin.

·        Lif lif eti ve lezzet dolu sebzeli suyu ile tas kebabı sofralarda yerini almaya hazır. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)