Kök Sebzeli Yahni

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Pişirme süresi 25 dakika

Hazırlık süresi 10 dakika

 

 

 

1 paket, 400 gr Emin dana kuşbaşı

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 iri soğan

8 iri diş sarımsak

2 iri patates

3 adet havuç

1 silme çay kaşığı Destan tarçın

2 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 silme çay kaşığı Destan karabiber

1 tatlı kaşığı Destan kekik

1 tatlı kaşığı Destan tatlı toz biber

1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

1 tatlı kaşığı Yurdum tatlı biber salçası

4 su bardak sıcak su

1 Hürrem et bulyon

3 tane Yurdum közlenmiş kırmızı biber

 

 

·        Ocağa düdüklü tencereyi alın. 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırın ve 1 paket dana kuşbaşını tencereye aktarın. Etleri karıştırarak 3 dakika kahverengi oluncaya kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve düdüklünün ağzını kapatıp 2 seviyesinde 10 dakika pişirin.

·        Düdüklünün kapağını açın ve diğer sebzelerin kavrulması için fazla suyunu kenara ayırın.

·        Etlerin üzerine piyazlık doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. Bu sırada 8 iri diş sarımsağı, 1 çorba kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçalarını ekleyip 2 dakika daha kavurun.

·        Salçalı karışıma 1 silme çay kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı kekik,1 tatlı kaşığı tatlı toz biber,2 çay kaşığı tuz ve 1 silme çay kaşığı tarçın ekleyip karıştırın.

·        Tencereye yemeklik iri doğranmış 2 adet iri patatesi ve 3 adet havucu ekleyin.

·        1 tablet et bulyonu, 3 su bardağı sıcak suyu ve kalan et suyunu ayrı bir bardakta karıştırın ve tencereye ekleyin.

·        Düdüklünün kapağını kapatın ve 2 seviyesinde 15 dakika kadar pişirin.

·        Düdüklünün kapağını açın ve tencereye 3 tane közlenmiş kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

·        Mis gibi kokusu ile yumuşacık pişmiş kök sebzeli yahni tabaklarda yerini alabilir. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)