Saray Köftesi

4-6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Pişirme süresi 45 dakika

Hazırlık süresi 10 dakika

 

 

1 paket Emin dana kaşarlı köfte, 20 tane

5 adet uzun patlıcan

6-7 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

2 diş sarımsak

2 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 tutam Destan karabiber

1 çay kaşığı Destan kekik

1 çay kaşığı Destan toz tatlı biber

1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

9 salkım domates ya da 3 normal domates

5 tane şeker domates

2 tane uzun yeşil biber

 

·        Patlıcanları 4 dilim olacak şekilde uzunlamasına dilimleyin. Patlıcanları çok ince kesmemeye özen gösterin.

·        1 çay kaşığı tuz ve 6-7 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile patlıcanları önlü arkalı ovun.

·        Fırını 250 derece ızgara modunda fanlı ayarlayın ve fırın tepsisine dizili patlıcanları 15-20 dakika arada çevirerek kızartın. Dilerseniz bu işlemi tavda da yapabilirsiniz.

·         Sosu için; bir sos tavasına 1 çorba kaşığı tereyağını ve 2 diş ince ince doğranmış sarımsağı kavurun. Kavrulan sarımsakların üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ekleyip kavurmaya devam edin. 9 salkım domates ya da 3 adet iri domatesi rendeleyin ve kavrulan salçaya ekleyin. Sos tavasına 2 çay kaşığı tuz,1 tutam karabiber, 1’er çay kaşığı kekik ve toz tatlı kırmızı biber ekleyin. Sosu 2 daika daha kavurup kenara ayarın.

·        Fırında kızarmış patlıcanları tezgâha alın. 1 adet patlıcana 1 adet kaşarlı köfteden sarın. Üzerine küçük bir parça yeşil biber ve 1 dilim şeker domates ekleyip kürdan ile tutturun. Diğer patlıcanlara da aynı işlemi yaparak köfteleri bitirin.

·        Fırın tepsisine sosu yayın ve hazırlanan kürdanlı köfteleri fırına vermek için fırın tepsisine dizin.

·        220 derece alt üst ayarında 30 ile 35 dakika arasında pişirin.

·        Dilerseniz köfteleri 1 kaşık süzme yoğurt veya 1 adet lavaş ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)