Sebzeli Pastırmalı Mantar Dolması

3 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Pişirme süresi 20 dakika

Hazırlık süresi 10 dakika

 

7-8 adet büyük mantar

Yarım su bardağı Mutfağım dondurulmuş mısır

4 dilim Emin pastırma

Çeyrek paket Binvezir kaşar

1 tutam Rafine Sofra tuz

1 tutam Destan karabiber

1 tutam Destan kırmızı toz biber

1 adet Yurdum közlenmiş kırmızı biber

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

 

·        7-8 adet mantarı saplarından ayırın. Çıkan sapları küçük parçalar halinde kesin.

·        Geniş bir kâseye yarım su bardağı dondurulmuş mısır, küçük parçalara bölünmüş közlenmiş kırmızı biber, mantar sapları, 3 dilim küçük parçalara bölünmüş pastırma, 1 tutam kırmızı toz biber, 1 tutam tuz ve 1 tutam karabiber ekleyip karıştırın.

·        Saplarından ayrılmış mantar çanaklarını fırın tepsisine yerleştirin. İçlerine 1 çorba kaşığı tereyağını küçük parçalar halinde paylaştırarak ekleyin. Mantarların içlerine hazırlanan harçtan ekleyin. Çeyrek paket kaşar peynirini rendeleyin ve aynı şekilde mantarların üzerine paylaştırın. 1 dilim pastırmayı parçalayarak kaşarların üzerine koyun.

·        Fırında 180 derecede fansız ve alt üst ayarında 20 dakika pişirin. Mantar dolması yemeğe hazır ve nazır. Afiyet olsun

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)