Milföylü Köfte Sarma

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Pişirme süresi 25 dakika

Hazırlık süresi 10 dakika

 

4-6 adet Lezzethane milföy

Yarım paket Emin İnegöl köfte

3 çorba kaşığı Dost yoğurt

1 diş sarımsak

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

2 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

1 tutam Rafine Sofra tuz

1 tutam Destan karabiber

1 çay kaşığı Destan kekik

1 çay bardağı su

 

·        4 adet milföyü tezgâha alın. Milföyün üzerine bir tutam tuz ve bir tutam karabiber gezdirin.

·        Her milföy için 2 adet İnegöl köfteyi milföyün uç kısmına yerleştirin ve rulo yaparak sarın. Fazla gelen milföy parçasını keserek ayırın. Milföylerin iki ucunu birbirine sıkıca yapıştırın. Sıkıca yapışmayan milföyler fırında açılmaya başlayabilir.

·        Milföylü köfteleri yağlı bir fırın tepsisine yatay bir biçimde dizin ve üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını sürün.

·        Fırını 180 derece fansız alt üst ayarlayın ve köfteleri 20 dakika pişirin.

·        Bu sırada küçük bir tavayı ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağını kızdırın. Kızan tereyağına 2 çorba kaşığı domates salçasını ekleyip kavurun. Tavaya 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay bardağı su ilave edip karıştırın.

·        Küçük bir kâsede 3 çorba kaşığı yoğurdu ile 1 diş sarımsağı çırpın.

·        Servis tabağına hazırlanan domates sosundan ilave edin. Üzerine çıtır çıtır pişmiş milföye sarılı köfteleri yerleştirin. En son 2-3 çorba kaşığı çırpılmış sarımsaklı yoğurttan ekleyin.

·        Dilerseniz üzerine 1 çorba kaşığı tereyağına 1 çay kaşığı pul biber de yakabilirsiniz. Sofralarda şahane yaratacak milföye sarılı İnegöl köftesi hazır. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)