Akdeniz Usulü Piyaz ve Köfte

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 1 gece ve 15 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

1 paket Emin kıyma
2 adet orta boy soğan
7-8 dal maydanoz
5 çorba kaşığı Ekmecik galeta unu
1 tatlı kaşığı Destan kimyon
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 çay kaşığı Rafine sofra tuzu
2 adet Bili Bili yumurta
1 su bardağı haşlanmış Saban kuru fasulye
1 adet iri soğan
7-8 dal maydanoz
Yarım çay bardağı Serel tahin
Yarım çay bardağı Sırım zeytinyağı
Yarım çay kaşığı Rafine sofra tuzu
4 çorba kaşığı Fıçı sirke
1 su bardağı su

• 1 su bardağı kuru fasulyeyi suda 1 gece bekletin ve ertesi gün haşlayın.
• Köfte için 2 adet orta boy soğanı rendeden geçirin. 7-8 adet maydanozu ince ince kıyın. Kâsenin içine soğanları, maydanozları, 1 paket kıymayı, 5 çorba kaşığı galeta ununu, 1 tatlı kaşığı kimyon, birer çay kaşığı karabiber ve tuzu ekleyin. Kıymayı lif lif olana kadar yoğurun.
• Kıymalara köfte şeklini verin. Hafif yassı ve ev köftesi gibi olmalılar. Köfteleri az yağlı tavada arkalı önlü 15 pişirin.
• Ayrı bir kapta 2 adet yumurtayı 15 dakika haşlayın ve kabuklarını soyup 4’e bölün.
• Mutfak robotunda 2 çorba kaşığı kuru fasulye, yarım çay bardağı tahin, yarım çay kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı tuz, 4 çorba kaşığı sirke ve 1 su bardağı su ile 2 dakika çekin.
• Bir kâsesinin içine kuru fasulyeleri, piyazlık kesilmiş soğanı ve ince ince kıyılan 7-8 dal maydanoz harmanlayın.
• Sunum kâsesinin içine 3-4 çorba kaşığı sos, üzerine kuru fasulyeli harç ve kenarlarına haşlanmış yumurtaları ekleyin. Dilerseniz köfteleri de tabağın ortasında hazırlanan havuza ekleyebilirsiniz. En son üzerine bir sos daha gezdirmeyi unutmayın. Afiyet olsun.


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)