Japon Cheesecake

8 Kişilik

Tarif

Zorluk: Zor
Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 1 saat 50 dakika

200 gr Kerem labne
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
4 adet Bili bili yumurta sarısı
5 çorba kaşığı Dost süt
1 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı Efsane un
1 paket Destan vanilin
6 adet Bili bili yumurta beyaz
1 tutam Rafine sofra tuzu
Yarım bardak, 120 gr, Şafak toz şeker
1 paket Top Stars sütlü çikolata kaplı fındıklı draje
3 -4 adet çilek
1 çorba kaşığı Şafak pudra şekeri

• Fırını alt üst fansız modda 160 dereceye ayarlayıp çalıştırın.
• 200 gr labneye erimiş 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip karıştırın.
• Üzerine 4 yumurta sarısı ekleyip mikser ile karışım iyice pürüzsüzleşene kadar çırpın.
• 5 çorba kaşığı süt ve 1 çorba kaşığı limon suyu ekleyin.
• Ardından 3 çorba kaşığı un ve 1 paket vanilini eleyerek karışıma ekleyin ve karışım pürüzleşene kadar çırpmaya devam edin.
• Ayrı bir kâsede 6 yumurta beyazına 1 tutam tuz ekleyip çırpmaya başlayın.
• Yumurta beyazları birazcık beyazlaşmaya başlayınca yarım su bardağı toz şekeri azar azar yumurta beyazlarına ekleyerek çırpmaya devam edin.
• Geniş ve büyük bir kâseye yumurta beyazlarının üçte birini ekleyin.
• Üzerine labneli karışımı ekleyip yumurta beyazları ile iyice karışana kadar spatula ile karıştırın.
• Ardından tüm karışımı yumurta beyazlarına ekleyin ve devamlı aynı yönde katlayarak beyazlar kayboluncaya kadar karıştırın.
• Yağlı kâğıt serdiğiniz bir fırın tepsisine 14 cm’lik kek kalıbını yerleştirin.
• Ardından kalıbı birazcık tereyağı ile yağlayıp yağlı kâğıdı kenarlarından ortaya doğru katlayın. • Tüm karışımı kalıba dökün ve fırının alttan ikinci rafına yerleştirin.
• Cheesecakenin buharda pişmesi için tepsinin tüm tabanını kaplayacak şekilde sıcak su ekleyin ve yaklaşık 20 dakika pişirin.
• Sonra fırını 110 dereceye ayarlayıp 1,5 saat daha pişirin.
• 1,5 saatin sonunda fırını kapatın ve kapağını hafif aralayarak 15-20 dakika hem buharı çıkması hem de birazcık kendini toparlaması için bekletin.
• Keki fırından çıkarın ve kelepçeden ayırın.
• Keki tabağa alın ve üzerine 1 dandel örterek 1 çorba kaşığı pudra şekerini eleyerek ekleyin.
• En son üzerine fındık drajeli çikolata ve 2 adet çilek ile süsleyin.
Afiyet olsun


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)