Bulgur Patlaklı Semizotu Salatası

2 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay
Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 0 dakika

1 bağ semizotu
Çeyrek bağ taze nane
1 su bardak Saban pilavlık bulgur
5 adet çilek
8-10 adet İnci baharatlı çekirdeksiz yeşil zeytin
1 avuç Simbat özel karışım kuruyemiş
8- 10 adet Kerem top tane peynir
3 çorba kaşığı Dost süzme yoğurt
1 çay kaşığı Efsane sofra tuzu
1 çorba kaşığı Efor nar ekşili sos
2 çorba kaşığı Efor elma sirkesi
Yarım çay bardağı Sırım natürel zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı Destan çörekotu

• 1 bağ semizotu ve 3 adet çilekleri bol suda iyice yıkayın.
• Tavayı ocağa alın ve 1 su bardağı pilavlık bulguru renk alana kadar yaklaşık 10 dakika kavurun, soğutun.
• Semizotunun yapraklarını dallarından ayırın. Semizotu yapraklarını, iri parçalara bölünmüş çilekleri, taze naneleri, top peynirleri ve 8-10 adet yeşil zeytini bir kapta harmanlayın.
• Salata kâsesinin alt tabanına kavrulan bulgurların yarısını koyun. Üzerine harmanlanan semizotu karışımı ekleyin.
• 1 avuç özel karışım kuruyemişten tabağa ekleyin. Sert kabuklu antep fıstıklarını ayırabilir ya da kabuklarından çıkarıp kâseye ekleyebilirsiniz.
• 1 kavanoza 1 çay kaşığı tuz,1 çorba kaşığı nar ekşili sos, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım limon suyu ve 2 çorba kaşığı elma sirkesi ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı salatanın üzerine gezdirin ve son bir kez daha karıştırın.
• Kâsenin yan bölümlerine 3’er çorba kaşığı süzme yoğurt ekleyin. Yoğurdun üzerine nar ekşisi sosundan gezdirip çörek otu serpin
• En son salatanın üst bölümüne birkaç adet çilek ekleyin. Afiyet olsun


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)