Quesadilla

3 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 18 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

2 çorba kaşığı Binvezir tereyağı
1 paket Emir kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet kapya biber
3 adet yeşil biber
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 çay kaşığı Destan pul biber
1 çay kaşığı Rafine sofra tuzu
1 çay kaşığı Destan kekik
1 su bardağı Mutfağım donuk mısır
3 adet Connex lavaş
6 dilim Aknaz Gurme Cheddar Peyniri
3 avuç Binvezir Kaşar Peyniri

Yoğurtlu Dip sos için;
4 çorba kaşığı Dost yoğurt
1 çay kaşığı Destan kekik
1 çay kaşığı Destan pul biber
1 çay kaşığı Rafine sofra tuzu
1 dal Taze soğan

· 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavada orta ateşte kızdırın.
· 1 adet soğan ve 2 diş sarımsağı yemeklik doğrayın ve tavanıza ekleyin. 5 dakika kavurmaya devam edin.
· Soğanların üzerine 400 gr kıymayı ekleyin ve 10 dakika daha kavurun.
· 2 adet kapya biberi ve 3 adet yeşil biberi de küçük parçalara kesip tavaya ilave edin.
· 1 çay kaşığı tuz ,1 çay kaşığı karabiber ,1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı pul biberi ekleyin.
· 1 su bardağı mısırı da ekleyip 3 dakika daha kavurun.
· Farklı bir tavada lavaş ekmeğinin yarısı dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Tava içerisinde kalan ekmeğe hazırlanan harçtan koyun ve üzerine 1 avuç rende kaşar peyniri ve 2 dilim cheddar peyniri ekleyip kapatın.3 dakika yüksek ateşte pişirip diğer yüzeyini de aynı şekilde çıtırdatın.
· Dip sos için 5 çorba kaşığı yoğurdu bir kâseye alın ve içerisine çeyrek çay kaşığı tuzu,1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biber ve ince ince kesilmiş 1 dal taze soğan karıştırın.
· Üçgen kestiğiniz Quesedilla’ları yoğurtlu dip sos ile servis edin. Afiyet olsun!


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)