Peynirli Fırın Makarna

8 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 17 dakika

1 paket Cardella Boncuk makarna
1 çorba kaşığı Rafine sofra tuzu

Peynir sosu için;
4 çorba kaşığı Pervin tereyağı
10 dilim Emin pastırma
1 soğan 2 çorba kaşığı Efsane un
2 su bardağı Dost süt
2,5 su bardağı makarnanın haşlama suyu
1 çay kaşığı Rafine sofra tuzu
1 çay kaşığı Destan karabiber
10 dilim Aknaz Gurme cheddar peyniri
3 avuç Binvezir kaşar peyniri

Üzeri için;
Yarım su bardağı Ekmekcik galeta unu
1 avuç Binvezir kaşar
2 dal taze soğan

· Tencerenize 1 çorba kaşığı tuz ekleyin ve boncuk makarnayı kaynar suda 7 dakika haşlayın ve 2,5 su bardağı makarna suyunu ayırdıktan sonra süzün.
· Geniş bir tavaya 4 çorba kaşığı tereyağını alın ve eritin.
· 10 dilim pastırmayı küçük parçalar halinde kesin. 1 adet soğanı piyazlık doğrayın.
· Pastırmaları ve soğanları tavaya ekleyin ve 6-7 dakika kavurun.
· 1 çorba kaşığı unu ekleyerek kavurmaya devam edin.
· Un hafif kavrulunca yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırın.
· 1 paket kaşar peynirini rendeleyin ve 1 avuç kadar kaşar peynirini ayırın. 10 dilim cheddar peynirini parçalara ayırın. Peynirleri karışıma ekleyip eriyene kadar karıştırın. 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyin. Ayırdığınız makarna suyunu koyulaşan karışıma ekleyin. · Makarnayı da tavaya ekleyip karıştırın.
· Fırını 220 dereceye ayarlayın.
· Makarnayı fırın kabına yerleştirin.
· Makarnanın üzerine ayırdığınız 1 avuç kaşar peynirini ve yarım su bardağı galeta ununu ekleyin ve 7 dakika pişirin.
· Üzerine ince kestiğiniz 2 dal taze soğanı ekleyin. Afiyet olsun!


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)