Tahinli Rulo Çörek

8-10 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta
Hazırlık Süresi: 1,5 saat
Pişirme Süresi: 45 dakika

4 su bardağı Efsane un
250 ml Dost süt,1+1/4 bardak
1 paket Efsane maya
1 tutam Rafine sofra tuzu
1 Bili Bili yumurta
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
2 çorba kaşığı Şafak toz şeker

İç harcı için,
10 çorba kaşığı Serel tahin
8 çorba kaşığı Şafak toz şeker
3 anamur muzu
3 avuç Simbat ceviz

Üzerine sos için,
2 çorba kaşığı Dost süt
4 çorba kaşığı Serel tahin
6 çorba kaşığı Serel keçiboynuzu pekmezi
1 tatlı kaşığı kavrulmuş Destan susam

• 4 su bardağı un, 1 tutam tuz, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 paket maya, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 yumurta ve 250 ml sütü geniş bir kâsede hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurup üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat boyunca mayalamaya bırakın.
• Mayalanan hamuru kâseden tezgâha alıp dikdörtgen şeklinde elinizle açın.
• Ardından hamurun üzerine 10 çorba kaşığı tahin, 8 çorba kaşığı toz şeker, 3 avuç ceviz ve küp küp doğranmış 3 anamur muzunu ilave edip rulo şeklinde katlayın.
• Hamuru on parçaya kesin ve bir kek kalıbına yerleştirin ve bu şekilde bir 15 dakika daha mayalanması için bekletin.
• Mayalanan çöreği önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının alttan ikinci rafında 45 dakika pişirin.
• Hamur fırında pişerken üzerine sos için bir kâsede 6 çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi, 4 çorba kaşığı tahin ve 2 çorba kaşığı sütü karıştırın.
• Çörek fırından çıktıktan bir tabağa alın ve üzerine tahin pekmezli sosu gezdirin.
• Son olarak üzerine 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susamı üzerine serpince enfes çöreğiniz hazır. Afiyet olsun!


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)