Körili Kremalı Tavuk

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta
Hazırlık Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika

3 parça Tazem Piliç Bonfile
6 diş sarımsak
1 kutu Dost krema
1 tatlı kaşığı Rafine sofram tuz
1 çay kaşığı Destan Karabiber
1 çorba kaşığı köri
1 tatlı kaşığı Destan tatlı toz biber
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
2 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
2 su bardağı Efsane pirinç
3 su bardağı sıcak su
4 avuç Mutfağım donuk bezelye
1 tatlı kaşığı Rafine sofram tuz

Üzeri için,
Nar
Maydanoz

• Bezelyeli pilav için, geniş ve sığ bir pilav tenceresine 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyip ısıtın.
• Isınan yağa 2 su bardağı pirinç ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip güzelce kavurun.
• Ardından 3 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatın.
• Ateşi en kısığa ayarlayıp bu şekilde yaklaşık 15 dakika pişirin.
• Pilav pişince kapağını açın ve 4 avuç donuk bezelye ekleyin.
• Kapak ile tencere arasına bir bez serin ve demlenmesi için kenarda bekletin.
• Bu sırada körili tavuk için, 3 parça tavuk bonfileyi iri küp şeklinde doğrayın ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile ekleyip karıştırın.
• Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı ekleyin ve tavuk göğüslerini ilave edip güzelce renk alana kadar kavurmaya başlayın.
• Ardından üzerine uzunlamasına ikiye kesilmiş 6 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı köri ve 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber ekleyin.
• Baharatların açılması için tavaya 1 su bardağı su ve 1 kutu kreme ekleyip güzelce karıştırın ve kapağını kapatıp bir süre pişmeye bırakın.
• Pişen tavukların ve pilavın üzerine nar taneleri ve maydanoz yaprakları serpince yemek için hazır. Afiyet olsun!


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)