Portakallı Çikolatalı Kek

10-12 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta
Hazırlık Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 45-50 dakika

4 Bili Bili yumurta
2 su bardağı Şafak toz şeker
2,5 su bardağı Efsane un
5 portakal, kabuğu ve suyu
1 limon kabuğu ve suyu
Yarım su bardağı Sole ayçiçek yağı
1 paket Destan kabartma
1 paket Destan vanilin

Sos için
1 paket Daphne çikolata sos
2 su bardağı Dost süt
1 avuç Simbat fındık

• Geniş kâsede 2 su bardağı toz şeker ve 4 yumurtayı kabarıp beyazlaşana kadar çırpın.
• Üzerine 5 portakal, 1 limonun kabuğunu ve 1’er bardak sularından ekleyin.
• Ardından yarım su bardağı Ayçiçek yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
• 2,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini bir elekten geçirerek ekleyip tüm kuru malzemeler karışıncaya kadar çırpmaya devam edin.
• Kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın ve kek karışımını kalıba dökün.
• Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
• Bu sırada 2 su bardağı süt ve 1 paket çikolatalı sosu bir sos tenceresinde kaynayıncaya kadar karıştırın.
• Kek fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığına gelmesi için bir süre bekletin ve kalıptan çıkarın.
• Son olarak kekin üzerine çikolatalı sosu gezdirip ve 1 avuç fındık ve portakal kabuğu serpince yemeye hazır. Afiyet olsun!


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)