Tavuk Tantuni

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay
Hazırlık Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 12 dakika

500 gr Tazem Piliç Izgara Tava
1 tatlı kaşığı Destan kekik
1 tatlı kaşığı Destan kimyon
1 çay kaşığı Rafine sofra tuzu
2 tutam Destan karabiber
1 tatlı kaşığı Destan sumak
1 tatlı kaşığı Destan pul biber
3 çorba kaşığı Sole Ayçiçek yağı
Yarım su bardağı su
5 çorba kaşığı Dost yoğurt
2 diş sarımsak
2 domates
1 soğan
7-8 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı Destan sumak
1 tatlı kaşığı Pervin tereyağı
1 çay kaşığı Destan pul biber
4 tane yuvarlak Connex lavaş
Biber turşusu
Limon
Maydanoz

• İnce doğranmış 500 gr piliç ızgara tavaya 1 çay kaşığı tuz, 2 tutam karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı kimyon ekleyip karıştırın.
• Tantuninin içindeki garnitürler için, 1 soğanı piyazlık doğrayın.
• İnce kıyılmış 7-8 dal maydanoz ve 1 tatlı kaşığı sumak ile karıştırıp kenarda bekletin.
• 2 domatesi küçük küp şeklinde doğrayın. 5 çorba kaşığı yoğurda 2 diş sarımsak ekleyip kenarda bekletin.
• Tantuninin sosu için bir su bardağının içerisine 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı sumak ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın.
• Geniş bir tavaya 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı ekleyin.
• Üzerine tavukları ekleyip kavurun.
• Ardından baharatlı sos karışımını tavaya ekleyin.
• Lavaşları tavadaki etlerin sosuna bandırıp tezgaha alın.
• Üzerine kavrulmuş tavukları ekleyin ve bir parça hazırladığınız sumaklı soğan salatası ve küp domateslerden ekleyip dürüm şeklinde güzelce sarın.
• Dürümü iki parmak kalınlığında dilimleyin ve tabağa yerleştirin.
• Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
• Bir sos tenceresinde 1 tatlı kaşığı tereyağını eritip üzerine 1 çay kaşığı pul biber ekleyip köpürtün ve tantunilerin üzerine dökün.
• İnce kıyılmış maydanoz serpince enfes tavuk tantuniniz yemek için hazır. Afiyet olsun!
• Yoğurt eklemeden yemek isterseniz dürüm yaptıktan sonra yanında bir parça maydanoz, acı biber turşusu ve limon ekleyip yiyebilirsiniz.


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)