Et Güveç

6-8 kişilik

Tarif

Malzemeler;

800 g Emin Kuşbaşı Eti
2 su bardağı su
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
12 adet sivri biber
6 adet salkım domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kekik

Yapılışı;

800 gram Emin kuşbaşı eti 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla kavurun. Eti 2 seferde kavurun ki sulanıp haşlanmadan kavrulabilsin. - Kavrulan eti ayrı bir kaba alın. 2 adet kuru soğanı portakal dilimi gibi kalın aylar şeklinde doğrayın. Etlerin kavrulduğu güvece 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve soğanları ilave edip kavurun. Kavrulmuş soğanlara; iri kıyılmış 4 diş sarımsağı, 1 çorba kaşığı biber salçası ve tereyağını ekleyin, kavurmaya devam edin. Kavrulmuş etleri üzerine koyun. 12 adet sivri biberi yarım parmak uzunluğunda dilimleyin ve etin üzerine ekleyin. 6 adet salkım domatesi soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Domatesleri de biberlerin üzerine ekleyin. Üzerine 2 su bardağı su, birer tatlı kaşığı karabiber, tuz ve 1 çorba kaşığı kuru kekiği ekleyin. Yüksek ateşte kaynatın. Altını en kısığa alın ve kapağını kapatıp 1 saat 15 dakika pişirin. - 1 saat geçince, tezgahı unlayın, 4 adet milföy hamurunun uzun kenarlarından su ile birleştirip tencere büyüklüğünde açın. Açtığınız hamuru pişmiş olan güvecin içine oturtun ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar fırının alt rafında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Servis ederken, üzeri çıtır milföyden dilimleri yanına koyabilirsiniz.

Afiyet olsun!

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)